Παρατείνεται για ένα 6μηνο η προφυλάκιση Μιχαλολιάκου - iefimerida.gr

Παρατείνεται για ένα 6μηνο η προφυλάκιση Μιχαλολιάκου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παράταση της προσωρινής κράτησης του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του. Το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε εν όψει της λήξης του πρώτου εξαμήνου κράτησης του κατηγορουμένου διατάσσει να διατηρηθει για ένα ακόμη εξάμηνο η προφυλάκισή του κρίνοντας ότι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Οκτώβριο.

Το Συμβούλιο έλαβε υπόψη του τα στοιχεία της υπόθεσης και το βαρύ κατηγορητήριο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο στο οποίο του αποδίδεται πλήρης γνώση και συντονισμός των έκνομων δραστηριοτήτων της οργάνωσης. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συνέταξαν οι ανακριτές Σπ. Γεωργουλέας και Χρ. Παπακώστας: «Εσύ δε υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής διηύθυνες αυτήν παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς αναφέρονται».

Στη φυλακή παραμένουν όμως με αντίστοιχα βουλεύματα ο Γιάννης Λαγός και ο Χρήστος Παππάς ενώ συνολικά για την εγκληματική δράση της ΧΑ κρατούνται στις φυλακές έξι βουλευτές.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ