Καλαμαροπίλαφο - iefimerida.gr

Καλαμαροπίλαφο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συνταγή από το www.bettyscuisine.blogspot.com για όσους νηστεύουν αλλά και για τους άλλους, που απλώς τους αρέσουν τα καλαμαράκια!

Υλικά για 4 μερίδες:

600 γρ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα

4-5 κουταλιές ελαιόλαδο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 σκελίδα σκόρδο

250 γρ. ντοματίνια (ή ντομάτες)

Μισό φλυτζάνι λευκό κρασί

Αλάτι και πιπέρι

Χυμό από 1 λεμόνι

2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι (σπυρωτό)

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε λωρίδες, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, λιώνουμε το σκόρδο και κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 ή τις ντομάτες σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια να σοταριστούν. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα ντοματίνια ή τις ντομάτες. Βράζουμε το ρύζι σε 4 ποτήρια νερό «να κρατάει» ελαφρά. Προσθέτουμε στα καλαμαράκια το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ρύζι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Μόλις απορροφήσει τα υγρά του είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε ζεστό.

Πηγαίνετε εδώ για να δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ