Ετσι εξαγοράζουν ψήφους στη Ρουμανία -Βουλευτής επιχείρησε να μοιράσει σε πολίτες 70 τόνους πουλερικών - iefimerida.gr

Ετσι εξαγοράζουν ψήφους στη Ρουμανία -Βουλευτής επιχείρησε να μοιράσει σε πολίτες 70 τόνους πουλερικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς της εισαγγελίας της Ρουμανίας ζήτησε την Τετάρτη τη σύλληψη ενός βουλευτή της συντηρητικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον ότι επιχείρησε να εξαγοράσει ψήφους με αντάλλαγμα. . . 70 τόνους πουλερικών.

«Κατά τη διάρκεια του 2012, ο Φλορίν Ποπέσκου χρησιμοποίησε την επιρροή του ως πρόεδρος μιας τοπικής οργάνωσης ενός πολιτικού κόμματος για να ζητήσει από το διευθυντή μιας εμπορικής επιχείρησης 60-70 τόνους πουλερικών αξίας 90.000 ευρώ προκειμένου να τους διανείμει στους πολίτες με εκλογικούς σκοπούς» εξήγησε η εισαγγελία σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Με κατηγορούν ότι μοίρασα αγροτικά προϊόντα. Όμως δεν επρόκειτο για ναρκωτικά», δήλωσε ο Ποπέσκου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mediafax, κατά την έξοδό του από τη δικαστική αίθουσα.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν τη σύλληψή του, αλλά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να γίνει παρά μόνο στην περίπτωση που οι βουλευτές εγκρίνουν την άρση της ασυλίας του.

Η Δικαιοσύνη στη Ρουμανία έχει επιδοθεί εδώ και χρόνια σε έναν αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων, κυρίως πολιτικών. Πολλοί άλλοτε ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντριάν Ναστάζε, εκτίουν αυτήν τη στιγμή ποινές κάθειρξης αφού κρίθηκαν ένοχοι για υποθέσεις διαφθοράς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει υπό επιτήρηση τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, δύο χώρες τις οποίες έχει καλέσει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ