Οταν η Ανγκελα Μέρκελ ταπεινώνει και αφήνει άφωνο τον Φρανσουά Ολάντ - iefimerida.gr

Οταν η Ανγκελα Μέρκελ ταπεινώνει και αφήνει άφωνο τον Φρανσουά Ολάντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με την Ανγκελα Μέρκελ και έσπευσε χαρούμενος να την ενημερώσει ότι είναι έτοιμος (απουσία ιδεών και προτάσεων, ενός διαφορετικού οράματος και πολιτικής για τη Γαλλία και την Ευρώπη) να υιοθετήσει κατά γράμμα, το γερμανικό μοντέλο οικονομικής πολιτικής.

Από το εξαιρετικά διαφωτιστικό και αντικειμενικό άρθρο της Μαρίας Δεναξά στο σάιτ aixmi.gr. Η Μαρία Δεναξά είναι ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι.

Η αρχή, όπως της είπε, έγινε στην οικονομία όπου διόρισε υπουργό Οικονομικών αλλά και υπουργό Οικονομίας, ομόλογο του Σόιμπλε. «Ναι αλλά διόρισες και τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ υπουργό Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας, ενώ δεν ήταν απαραίτητο! Τις αρμοδιότητες αυτές στη Γερμανία, τις έχει ο Βόλφγκανγκ» του απάντησε παγερά η καγκελάριος.

Ο Φρανσουά Ολάντ έμεινε με το στόμα ανοιχτό περιγράφουν όσοι τον συνόδευαν. Δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο καλά ενημερωμένη ήταν η Μέρκελ για την παραμικρή λεπτομέρεια της νέας κυβέρνησής του που μετρούσε μόλις δυο ώρες ζωή! «Η καγκελάριος εκφράζει, πλέον, ανοιχτά άποψη πάνω σε όλα και για όλους» φέρεται να είπε ο Ολάντ, παραβλέποντας ότι μαζί της συμπλέουν – μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά – και οι Βρυξέλλες, που πρόσφατα έθεσαν τη Γαλλία υπό ενισχυμένη επιτήρηση προειδοποιώντας πως οι κυρώσεις δεν θα αργήσουν να έρθουν αν η χώρα δεν συμμορφωθεί προχωρώντας σε διαρθρωτικές «μεταρρυθμίσεις».

Εντός κι εκτός Γαλλίας, λοιπόν, ο Ολάντ και ο καλύτερος εχθρός του, ο πρωθυπουργός Εμμανουέλ Βαλς, γνωρίζουν ότι περπατούν σε αναμμένα κάρβουνα. Εκτός, τους περιμένει η Μέρκελ και το επιτελείο της. Εντός, όλοι συμφωνούν αλλά μόνο στα λόγια, ότι επιτέλους θα πρέπει να μπει μια (γερμανική) τάξη στην αδύναμη οικονομία της χώρας η οποία έχει γονατίσει από τότε που ισοπεδώθηκαν και οι χώρες του νότου.

Το πρώτο πρόγραμμα σταθερότητας – πακέτο αυστηρής λιτότητας με τις περικοπές των 50 δισ, που ήδη αμφισβητείται έντονα κι από πολλούς Σοσιαλιστές βουλευτές, αναμένεται κακήν – κακώς να εγκριθεί στις 30 Απριλίου από το γαλλικό Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ