To FBI αναζητά θύματα παιδεραστή δασκάλου στην Ελλάδα -Είχε δουλέψει σε σχολείο της Αθήνας - iefimerida.gr

To FBI αναζητά θύματα παιδεραστή δασκάλου στην Ελλάδα -Είχε δουλέψει σε σχολείο της Αθήνας

To FBI αναζητά θύματα παιδεραστή δασκάλου στην Ελλάδα -Είχε δουλέψει σε σχολείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θύματα ενός παιδεραστή εκπαιδευτικού σε όλο τον κόσμο αναζητά το FBI, με την αρρωστημένη διαδρομή του Αμερικανού να έχει περάσει και από σχολείο στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον Γουίλιαμ Τζέιμς Βάχεϊ, ο οποίος για περίπου τέσσερις δεκαετίες δούλεψε σε σχολεία σε όλη την υφήλιο, με αποτέλεσμα τώρα το FBI να προσπαθεί να βρει τον ακριβή αριθμό των παιδιών που είχαν πέσει θύματά του. Στην Αθήνα είχε εργαστεί στο American Community School, την περίοδο 1978-1980 και η αμερικανική υπηρεσία έχει απευθύνει έκκληση σε όποιον έχει πληροφορίες για τη δράση του, ή πιστεύει ότι έπεσε θύμα του, να επικοινωνήσει με την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ο Βάχεϊ αυτοκτόνησε τον προηγούμενο μήνα στη Μινεσότα, όταν δικαστής στο Χιούστον έδωσε έγκριση στις αρχές να ερευνήσουν έναν από τους σκληρούς δίσκους που περιελάμβαναν φωτογραφίες σεξουαλικές επίθεσης σε παιδιά, σύμφωνα με το CNN. Βρέθηκαν οι εικόνες τουλάχιστον 90 θυμάτων, 12 έως 14 ετών από το 2008. Στις φωτογραφίες τα αγόρια φαίνονται να κοιμούνται ή να είναι αναίσθητα, ενώ είχε επισήμανση με ημερομηνίες και πόλεις στις οποίες βρίσκονταν.

«Είναι ένας από τους πιο δραστήριους παιδόφιλους που έχουμε δει ποτέ», δήλωσε η πράκτορας του FBI, Σάνα Ντούνλαπ στο CNN. Ο Βάχεϊ άρχισε να διδάσκει σε ιδιωτικά σχολεία το 1972 και εργαζόταν έως και το Μάρτιο, δύο ημέρες πριν την αυτοκτονία του. Η υπόθεση έφτασε στις αρχές όταν ο άνδρας απέλυσε την οικιακή βοηθό του κατηγορώντας την πως έκλεβε αντικείμενα από το σπίτι του. Τον προηγούμενο μήνα εκείνη πήγε έναν σκληρό δίσκο στο σχολείο πόυ εργαζόταν ο Βάχεϊ, καθώς διαπίστωσε πως περιείχε τις επίμαχες φωτογραφίες.

Οταν το FBI τον ανέκρινε, εκείνος παραδέχθηκε ότι κακοποιούσε νεαρά αγόρια σε όλη του τη ζωή και παραδέχθηκε ότι τους έδινε υπνωτικά χάπια πριν προχωρήσει στις αποτρόπαιες πράξεις του. Εκτός από την Αθήνα, είχε δουλέψει στη Νικαράγουα, τη Βρετανία, τη Βενεζουέλα, την Ινδονησία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, την Ισπανία και το Λίβανο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ FBI ειδήσεις παιδεραστής δάσκαλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ