Η ιστορία του θρυλικού γαλακτοπωλείου «Στάνη» - Πώς παρασκευάζεται το περίφημο γιαούρτι που κάνει θραύση τα τελευταία 80 χρόνια [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ιστορία του θρυλικού γαλακτοπωλείου «Στάνη» - Πώς παρασκευάζεται το περίφημο γιαούρτι που κάνει θραύση τα τελευταία 80 χρόνια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα πέριξ της πλατείας Ομονοίας όλα έχουν αλλάξει, κι από τα 1600 γαλακτοπωλεία που υπήρχαν (σε όλη την Αττική) μόνο η Στάνη φαίνεται να παραμένει «ηρωίδα», πουλώντας 300 γιαούρτια την ημέρα, εδώ και 80 χρόνια.Βρίσκεται σε ένα στενάκι πίσω από την Ομόνοια και την ποιότητά του έχουν εκθειάσει μεταξύ άλλων το National Geographic και το Lonely Planet.

Η ιστορία της, όπως σημειώνει το Popaganda.gr, ξεκινάει το 1931, τότε που ο Νικόλαος Καραγεώργου με καταγωγή από το χωριό Αθανάσιος Διάκος, μαζί με τη γυναίκα του, Ζωή Διάκου παίρνουν την απόφαση να μετακομίσουν στον Πειραιά και να δραστηριοποιηθούν στον χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων. Η επιχείρηση αναπτύσσεται με επιτυχία για τα δεδομένα της εποχής, αλλά οι βομβαρδισμοί στον Πειραιά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αναγκάζουν τη «Στάνη» να εγκατασταθεί το 1949, μόνιμα πια, στην Ομόνοια, στην οδό Μ. Κοτοπούλη.

Διαβάστε την ιστορία του πιο περίφημου γιαουρτιού της Αθήνας, το πώς ακριβώς παρασκευάζεται, τα γλυκά που μπορεί να γευτεί κανείς στο μαγαζί της οικογένειας, αλλά και εικόνες από εκεί στο Popaganda.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ