Xάος στους υπολογιστές για το κοινωνικό μέρισμα - iefimerida.gr

Xάος στους υπολογιστές για το κοινωνικό μέρισμα

Χαμός και χάος στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα -Ολοι θέλουν να το πάρουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ρυθμούς που εντείνονται μέρα με τη μέρα, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το αποκαλούμενο κοινωνικό μέρισμα, αν και δεν λείπουν τα τεχνικά προβλήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εφαρμογή δεν «αναγνωρίζει» τον Explorer 2011, όπως επίσης τον Chrome, προβλήματα που σύμφωνα με εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα επιλυθούν λίαν συντόμως.

Από τις 10.000 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί μέσα στις πρώτες ώρες λειτουργίας της εφαρμογής τη Μεγάλη Πέμπτη, μέσα σε ένα 24ωρο ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε στις 82.000, ενώ το Μεγάλο Σάββατο οι αιτήσεις είχαν φτάσει στις 112.000. Τη Δευτέρα του Πάσχα ο πήχης ανέβηκε στις 140.000 και μέσα σε 24 ώρες το ΚΕΠΥΟ έφτασε να διαχειρίζεται 225.000 αιτήσεις για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος. Από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως τώρα, οι 42.000 έγιναν δεκτές και οι δικαιούχοι θα εισπράξουν περίπου 26,5 εκατ. ευρώ. Οι 71.000 απορρίφθηκαν κυρίως λόγω υπέρβασης των εισοδηματικών ορίων, ενώ άλλες 112.000 είναι σε σε αναμονή από τους ίδιους τους χρήστες, καθώς τους λείπουν κάποια στοιχεία για την οριστική υποβολή των αιτήσεων.

Με δεδομένο ότι από τη ροή των αιτήσεων είναι εμφανές ότι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι σπεύδουν για να προλάβουν να εισπράξουν το επίδομα εντός του Μαίου, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι για όσες αιτήσεις υποβληθούν ως τις 30/4, η καταβολή του επιδόματος θα γίνει ως 10/5, για όσες υποβληθούν τον Μάιο η καταβολή θα γίνει ως 10/6 και για όσες υποβληθούν τον Ιούνιο η καταβολή θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Πέρα από τα τεχνικά προβλήματα, εξακολουθούν να υπάρχουν απορίες και ερωτήματα για ειδικές ομάδες δικαιούχων, υποχρεώνοντας το υπουργείο Οικονομικών να δώσει νέες διευκρινίσεις. Έτσι, επισημαίνεται ότι εξαιρούνται από τη καταβολή επιδόματος τα προστατευόμενα μέλη και οι φιλοξενούμενοι, που δηλώνονται, όμως, ως μέλη του νοικοκυριού που υποβάλλει αίτηση επιδόματος. Ειδικά για τους φιλοξενούμενους θα γίνει διασταύρωση με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, προκειμένου να εντοπιστούν παρατυπίες. Από την καταβολή του επιδόματος εξαιρούνται, επίσης, όσοι διαθέτουν Ι.Χ. άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών, καθώς και οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού. Για τους μακροχρόνια ανέργους διευκρινίζεται ότι πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ έως 1/3/2014, όπως επίσης ότι οι αιτήσεις θα επανεξεταστούν μετά από τις 30/6, εάν απορριφθούν αρχικά λόγω του εισοδήματος του 2012, που λαμβάνει κατ' αρχήν υπόψιν το ΚΕΠΥΟ για την εξέταση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαδικασία κοινωνικό μέρισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ