Φρένο στην ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ: Προσφυγή φορέων στο ΣτΕ για «σκιές» και απόκρυψη όρων στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ - iefimerida.gr

Φρένο στην ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ: Προσφυγή φορέων στο ΣτΕ για «σκιές» και απόκρυψη όρων στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ

Φρένο στην ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ: Προσφυγή φορέων στο ΣτΕ για «σκιές» και απόκρυψη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ακύρωση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την απόκτηση της πλειοψηφικής συμμετοχής στον ΟΛΠ ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ φορείς επαγγελματιών του Πειραιά.Ειδικότερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταγγέλλοντας ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι αντίθετη με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

Προσθέτουν ακόμη ότι δεν δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, περιέχει ασάφειες και αντιφατική ορολογία, ενώ υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται η αρχή της διαφάνειας λόγω της απόκρυψης των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης.

Σημειωτέον ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε εγκρίνει τους όρους του διεθνούς διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και συγκεκριμένα του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του οργανισμού.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ