Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα από το ναυάγιο στη Νότιο Κορέα -87 οι νεκροί μέχρι τώρα, 215 οι αγνοούμενοι - iefimerida.gr

Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα από το ναυάγιο στη Νότιο Κορέα -87 οι νεκροί μέχρι τώρα, 215 οι αγνοούμενοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην τελευταία πράξη του δράματος ζουν γονείς των μαθητών και συγγενείς άλλων επιβαινόντων του μοιραίου ferrry boat στη Νότια Κορέα, αφού σταδιακά οι δύτες βγάζουν στα στεριά τα σώματα των νεκρών που είχαν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του πλοίου.

Σύμφωνα με το CNN οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 87, ενώ 215 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Πλοία του λιμενικού φθάνουν συνεχώς στη στεριά μεταφέροντας σορούν επιβαινόντων, ενώ οι συγγενείς τους, στις λευκές σκηνές που έχουν στηθεί στο λιμάνι καλούνται να πραγματοποιήσουν το δύσκολο έργο της αναγνώρισης.

Πίσω από λευκές σκηνές που έχουν στηθεί, προσπαθούν να αναγνωρίσουν τα παιδιά τους. Πλοία του λιμενικού φτάνουν διαρκώς με νέες σορούς, αλλά διακόσιοι και πλέον επιβάτες παραμένουν αγνοούμενοι.

Ηδη ο καπετάνιος, ο οποίος αφενός δεν βρισκόταν στη γέφυρα του πλοίου την ώρα του δυστυχήματος και ο οποίος, αφετέρου, άργησε 30 με 40 λεπτά να δώσει την εντολή εκκένωσης του πλοίου και ο οποίος έχει συλληφθεί, αποδεικνύεται ότι ήταν από τους πρώτους που εγκατέλειψαν το καράβι και μάλιστα δέχτηκε τις ιατρικές βοήθειες διασωστών που είχαν σπεύσει στην περιοχή.

Η πρόεδρος της χώρας, Πάρκ, καταδίκασε τις ενέργειες του καπετάνιου και μελών του πληρώματος, λέγοντας ότι ισοδυναμούν με δολοφονία.

«Οι ενέργειες του καπετάνιου και ορισμένων μελών του πληρώματος είναι εντελώς ακατανόητες, απαράδεκτες και ισοδυναμούν με φόνο», είπε χαρακτηριστικά η Παρκ σε συνεδρίαση υψηλόβαθμων αξιωματούχων. «Οχι μόνο η δική μου καρδιά αλλά όλων των Νοτιοκορεατών ράγισε, είμαστε σοκαρισμένοι και πολύ θυμωμένοι», είπε η πρόεδρος η οποία ήρθε αντιμέτωπη με τους απελπισμένους και εξοργισμένους συγγενείς των αγνοουμένων --κυρίως γονείς ανήλικων μαθητών-- την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ναυάγιο νεκροί ferry boat Νότιος Κορέας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ