«Πυροσβέστης» ο Μπάιντεν στην Ουκρανία -Επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ εν μέσω έντασης - iefimerida.gr

«Πυροσβέστης» ο Μπάιντεν στην Ουκρανία -Επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ εν μέσω έντασης

«Πυροσβέστης» ο Μπάιντεν στην Ουκρανία -Επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ εν μέσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εν μέσω έντασης και αλληλοκατηγοριών ανάμεσα στη Μόσχα και την κυβέρνηση του Κιέβου έπειτα από το νέο αιματηρό περιστατικό, ο Τζο Μπάιντεν φτάνει στην Ουκρανία το απόγευμα της Δευτέρας. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ και τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ.

Με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για αθέτηση της συμφωνίας της Γενεύης- με αφορμή την επίθεση στο Σλαβιάνσκ που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον τριών ανθρώπων- ο Μπάιντεν θα συναντηθεί επίσης με μέλη της βουλής της Ουκρανίας και εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Κατά τις συναντήσεις αυτές ο Μπάιντεν θα «συζητήσει σχετικά με τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να συμβάλει στη σταθεροποίηση και την ενίσχυση της οικονομίας της Ουκρανίας και να βοηθήσει την Ουκρανία να προχωρήσει στην τροποποίηση του Συντάγματος, στην αποκέντρωση, στις προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς και στη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών την 25η Μαΐου», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ