Αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία -Ενισχύεται η παρουσία ΝΑΤΟ - iefimerida.gr

Αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία -Ενισχύεται η παρουσία ΝΑΤΟ

Αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία -Ενισχύεται η παρουσία του ΝΑΤΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία αναμένεται να ανακοινώσουν οι αρχές την επόμενη εβδομάδα. Στόχος η ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ, εν μέσω των ενστάσεων στην Ουκρανία.

Ο Πολωνός υπουργός Αμυνας επιβεβαίωσε αυτό το πλάνο μιλώντας στην Washington Post. Οπως δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ο Τόμας Σιμόνιακ- ο οποίος την Πέμπτη συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσάκ Χέιγκελ- στρατιωτικοί εργάζονται ήδη πάνω στις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου κατά το οποίο η Πολωνία θα διαδραματίσει ένα ηγετικό ρόλο «υπό την αιγίδα των ΗΠΑ».

Το σχέδιο προβλέπει, όπως είπε, την ανάπτυξη Αμερικανών στρατιωτών στις χώρες της Βαλτικής για να ενισχύσουν την παρουσία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι υπογράμμισε ότι εξετάζεται μια συγκεκριμένη σειρά μέτρων «προκειμένου να ενισχυθεί η ετοιμότητα επί εδάφους, στον αέρα ή στην θάλασσα στην Ευρώπη». «Ορισμένα από τα αυτά τα μέτρα θα ληφθούν σε διμερές επίπεδο με τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Κάποια άλλα θα ληφθούν μέσω του ίδιου του Συμφώνου» προσέθεσε ο ίδιος.

«Μιλάμε επίσης για την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία» είχε ήδη δηλώσει ο Πολωνός υπουργός κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τσακ Χέιγκελ, αποφεύγοντας ωστόσο να ζητήσει την εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων στο πολωνικό έδαφος, ένα αίτημα που έχει διατυπώσει η συντηρητική αντιπολίτευση της Πολωνίας.

«Θα μπορούσαν να υπάρξουν ευκαιρίες για να αναπτύξουμε δυνάμεις εκ περιτροπής, όμως καμια απόφαση δεν έχει ληφθεί και εμείς συνεχίζουμε τις συζητήσεις, όλοι όπως το ΝΑΤΟ» είχε απαντήσει ο Χέιγκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ