Θεοδωράκης: Ο Λαζόπουλος δεν κάνει σάτιρα, αλλά χοντροκομμένη πολιτική προπαγάνδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Ο Λαζόπουλος δεν κάνει σάτιρα, αλλά χοντροκομμένη πολιτική προπαγάνδα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευθεία επίθεση στον Λάκη Λαζόπουλο κάνει ο Σταυρος Θεοδωράκης, για τον οποίο ανέφερε ότι δεν κάνει σάτιρα αλλά πολιτική προπαγάνδα.

Ο ιδρυτής του πολιτικού κόμματος Το Ποτάμι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso, αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι είναι ανορθόγραφος και δυσλεκτικός αλλά και τι κρύβει το περιβόητο σακίδιό του.

Ιδου ορισμένες από τις απαντήσεις του:

Γεννήθηκε στον Ανω Δραπανιά Χανίων.«Ενα χωριουδάκι κοντά στη θάλασσα, αλλά τότε η παραλία ήταν χωράφια με καρπούζια και τριφύλλι» λέει.«Δεν κολυμπούσαμε. Μπάνιο έμαθα μεγάλος. Μόνος μου, γιατί ντρεπόμουν να πω σε κάποιον "δείξε μου πώς κολυμπάνε". Κοιτούσα λοιπόν και μάθαινα. Στα 16 μου ανέβηκα σε μια Vespa και στην κατηφόρα της Ιερά οδού έμαθα να οδηγώ. Και μετά μόνος μου έγινα δημοσιογράφος. Ξημεροβραδιαζόμουν διαβάζοντας τα γεγονότα σε δυο τρεις διαφορετικές εφημερίδες. Αγόραζα τη μία και τις άλλες τις μάζευα από καλάθια αχρήστων ή παγκάκια. Τις "έλιωνα" τις εφημερίδες υπογραμμίζοντας με κόκκινο μελάνι κάθε σημαντική φράση».

Ερωτηθείς για το ποιοι χρηματοδοτούν το κόμμα ανέφερε σχετικά:

«Το Ποτάμι είναι ένα κόμμα χαμηλού κόστους. Δεν έχουμε στρατιές επαγγελματικών στελεχών, δεν έχουμε γραφεία-πολυκατοικίες, δεν έχουμε περιφερειακές οργανώσεις, όλα τα κάνουμε μέσω ίντερνετ. Τη δεκαετία 2000-2011 τα κόμματα πήραν 655.000.000 ευρώ. Το αντιλαμβάνεστε το νούμερο; Εξτρα τα δάνεια, που ήταν άλλα 272.000.000 ευρώ. Οι δικές μας περιοδείες όμως στοιχίζουν όσο τα εισιτήρια του τρένου ή του αεροπλάνου. Αντε και μια διανυκτέρευση 25 ευρώ στην Ηγουμενίτσα, 50 ευρώ στα Χανιά. Ε, αυτά τα λεφτά τα έχουμε. Μας τα δίνουν δηλαδή οι φίλοι μας».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Νίκου Δήμου ο οποίος ταύτισε με πρόσφατο άρθρο του το Αγιο Φως με ειδωλολατρικό, ο Σταυρος Θεοδωράκης τόνισε: «Η γιαγιά μου η Αλεξία που ξημεροβραδιαζόταν στις εκκλησίες και νήστευε τις μισές μέρες του χρόνου, μου έλεγε να προσέχω τους Φαρισαίους. Μη ζητάτε λοιπόν από εμένα δημόσιους όρκους πίστης. Ο Νίκος Δήμου από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι είναι οι προσωπικές του απόψεις. Και είναι γνωστό ότι δεν είναι υποψήφιος. Είναι φίλος, δεν είναι στέλεχος και βεβαίως δεν είναι εκπρόσωπος του Ποταμιού, όπως ανοήτως επιμένουν να κραυγάζουν ορισμένοι».

Οσι για το αν αισθάνεται έτοιμος να σώσει το λαό, ξεκαθάρισε:

«Ο λαός δεν σώζεται. Ο λαός σώζει. Και πρέπει να απομακρυνθούμε από τους πολιτικούς μεσσίες -που είδαμε βέβαια πόσο μεσσίες είναι- και να βγουν μπροστά οι δημιουργικοί άνθρωποι. Αυτό το σχέδιο έχουμε στο Ποτάμι. Να εξασφαλίσουμε πολιτική δύναμη στους άξιους, στους θετικούς ανθρώπους. Σε αυτούς που λένε «μπορούμε να ενωθούμε και να σώσουμε τη χώρα».

Κληθείς να απαντήσει αν θα συνεργαζόταν με τον Αντώνη Σαμαρά ή με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε σχετικά: «Το θέμα είναι ποιον θα στηρίξει ο κόσμος. Ποιος θα είναι πρώτος στις εθνικές εκλογές, πόση διαφορά θα έχει από τον δεύτερο, πού θα βρίσκεται ο τρίτος... Είναι ένα πρόβλημα με πολλές μεταβλητές.

«Ησασταν καλός στα Μαθηματικά στο σχολείο;», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου, για να λάβει την απάντηση: «Οχι, γιατί είμαι δυσλεκτικός. Ακόμη και τώρα δεν μπορώ να κάνω πολλαπλασιασμό. Προσθέτω. Το αγαπημένο μου μάθημα όχι δεν ήταν η έκθεση γιατί ήμουν και είμαι ανορθόγραφος. Και γράφω πιο εύκολα κεφαλαία παρά πεζά. Η Ιστορία μού άρεσε, η Γεωγραφία και η Χημεία κάποιες χρονιές. Επαιζε μεγάλο ρόλο και ο δάσκαλος. Αν με ενέπνεε, τον παρακολουθούσα. Αλλιώτικα, χάζευα».

Στο αν τον ενοχλεί η σάτιρα, απάντησε αρνητικά λέγοντας:

«Οχι. Είμαι φίλος του Κανάκη, του Καλαμούκη, του Μητσικώστα, του Βουλαρίνου, του Ζαχαριάδη, του Γιαννακίδη, του Περρή. Μερικοί δεν το ξέρουν ότι είναι φίλοι μου, αλλά είναι», ενώ για τον Λάκη Λαζόπουλο τόνισε: «Ο Λαζόπουλος δεν κάνει πια σάτιρα. Κάνει πολιτική προπαγάνδα και μάλλον χοντροκομμένη».

Στο τέλος της συνέντευξης ο Σταύρος Θεοδωράκης άνοιξε το σακίδιο και μέσα του υπήρχαν: δύο τρία κόκκινα σημειωματάρια, ένα notebook Vaio, πολλά μολύβια και στυλό, έναν κρητικό σουγιά (για να καθαρίζει και να κόβει φρούτα, όπως έχει πει χαρακτηριστικά στο παρελθόν), τα κουπόνια του Ποταμιού και πολλή χαρτούρα.

Θεοδωράκης: Ο Λαζόπουλος δεν κάνει σάτιρα, αλλά χοντροκομμένη πολιτική προπαγάνδα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Θεοδωράκης: Ο Λαζόπουλος δεν κάνει σάτιρα, αλλά χοντροκομμένη πολιτική προπαγάνδα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Θεοδωράκης: Ο Λαζόπουλος δεν κάνει σάτιρα, αλλά χοντροκομμένη πολιτική προπαγάνδα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi, Espresso

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ