Συμβούλιο Απασχόλησης συστήνει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της ανεργίας - iefimerida.gr

Συμβούλιο Απασχόλησης συστήνει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της ανεργίας

Συμβούλιο Απασχόλησης συστήνει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της ανεργίας: Ποιες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση συστήνει Συμβούλιο Απασχόλησης με στόχο την ανάληψη δράσεων για την ανάσχεση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.Σύμφωνα με την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου το Συμβούλιο θα αποτελείτα ι από τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου και τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Πρόεδρος του συμβουλίου ορίζεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος το συγκαλεί σε τακτά χρονικά διαστήματα και όποτε κρίνεται αναγκαίο συντονίζει το όργανο και εποπτεύει τις εργασίες του. Με βάση την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, το Συμβούλιο Απασχόλησης ενεργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων και κατευθύνσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και του πρωθυπουργού και είναι αρμόδιο για την προώθηση νέων πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, αλλά και για το συντονισμό δράσεων και πόρων από το σύνολο των υπουργείων και των φορέων του Δημοσίου, με στόχους την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο της εντολής του το συμβούλιο προχωρά και σε διαδικασίες διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, για την ανταλλαγή απόψεων και την εξασφάλιση των ενεργειών που απαιτούν οι παραπάνω κρίσιμοι στόχοι.

Για την υποστήριξη του έργου του συμβουλίου συνιστάται Ομάδα Επεξεργασίας των Εισηγήσεων προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, μέλη της οποίας είναι:

Οπως αναφέρεται στην πράξη, οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και κάθε άλλος εμπλεκόμενος φορέας του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, συνεργάζονται με την Ομάδα Επεξεργασίας των Εισηγήσεων προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, με την Ομάδα Επιστημονικής Υποστήριξης και το συμβούλιο για την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων αυτού καθώς και την προώθηση των απαιτούμενων δράσεων.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ