Συγκλονίζει το σημείωμα του αυτόχειρα καθηγητή μαθητών που πνίγηκαν στο ναυάγιο της Νοτίου Κορέας - iefimerida.gr

Συγκλονίζει το σημείωμα του αυτόχειρα καθηγητή μαθητών που πνίγηκαν στο ναυάγιο της Νοτίου Κορέας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονίζει η αυτοκτονία του 56χρονου υποδιευθυντή του σχολείου που φοιτούσαν οι μαθητές που επέβαιναν στο πλοίο που βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη ανοιχτά της Νοτίου Κορέας. Την ίδια ώρα όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο καπετάνιος του πλοίου Sewol αφενός είχε αφήσει το πηδάλιο στον τρίτο αξιωματικό του πριν από το δυστύχημα και αφετέρου μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος εγκατέλειψε πρώτος πρώτος το καράβι.

«Το να επιβιώσεις μόνο (εσύ) είναι πολύ οδυνηρό όταν άλλοι 200 αγνοούνται. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη. Εγώ προχώρησα (το θέμα) της εκδρομής. Θα ξαναγίνω δάσκαλος στην άλλη ζωή για τους μαθητές μου, οι σοροί των οποίων δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί», φέρεται να γράφει ο 56χρονος υποδιευθυντής Κανγκ Μιν Κίου στο σημείωμα που βρέθηκε στο πορτοφόλι του, σύμφωνα με τα σημειώνει το skynews.com ότι μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την τοπική αστυνομία, ο Κανγκ Μινγκ Κου, ο οποίος αγνοούνταν από το βράδυ της Πέμπτης, βρέθηκε κρεμασμένος από ένα δέντρο κοντά σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο όπου φιλοξενούνται συγγενείς και φίλοι των επιβατών του μοιραίου πλοίου.

Συγκλονίζει το σημείωμα του αυτόχειρα καθηγητή μαθητών που πνίγηκαν στο ναυάγιο της Νοτίου Κορέας | iefimerida.gr 0

Από τους 475 επιβαίνοντες του μοιραίου πλοίου, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 28 νεκροί και 179 έχουν διασωθεί. Οι υπόλοιποι 268 αγνοούνται και εικάζεται ότι έχουν εγκλωβιστεί στο κουφάρι του μοιραίου πλοίου στο οποίο στην πλειοψηφία τους επέβαιναν μαθητές του σχολείου Danwon στην πόλη Ανσαν νότια της Σεούλ, που πήγαιναν εκδρομή στο νησιωτικό θέρετρο Τζίντο.

Συνελήφθη ο καπετάνιος και δύο ακόμη μέλη του πληρώματος

Eντωμεταξύ συνελήφθη ο πλοίαρχος του μοιραίου πλοίου και δύο ακόμη μέλη του πληρώματος, μετά τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσαν Νοτιοκορεάτες εισαγγελείς νωρίτερα την Παρασκευή. «Ο Λι Τζοοουν Σεόκ βρίσκεται πλέον πίσω από τα κάγκελα», μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νοτίου Κορέας Yonhap, σύμφωνα με το skynews.com.

Συγκλονίζει το σημείωμα του αυτόχειρα καθηγητή μαθητών που πνίγηκαν στο ναυάγιο της Νοτίου Κορέας | iefimerida.gr 1

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο πλοίαρχος του μοιραίου πλοίου αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες η αμέλεια καθήκοντος και η παραβίαση του δικαίου της θάλασσας. Χειροπέδες, πέρασε η αστυνομία και σε δύο ακόμη μέλη του πληρώματος του μοιραίου πλοίου.

Οπως όλα δείχνουν, ο 68χρονος πλοίαρχος δεν ήταν στο πηδάλιο του πλοίου την ώρα του δυστυχήματος. Στη θέση του, όπως αναφέρουν ερευνητές, βρισκόταν ο τρίτος αξιωματούχος του πλοίου, ενώ ήταν από τους πρώτους που εγκατέλειψαν το πλοίο.

Συγκλονίζει το σημείωμα του αυτόχειρα καθηγητή μαθητών που πνίγηκαν στο ναυάγιο της Νοτίου Κορέας | iefimerida.gr 2

Επίσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι ευθύνες του αξιωματικού που βρισκόταν στη γέφυρα, καθώς ερευνητές αναφέρουν ότι διέταξε το πλοίο να κάνει μια απότομη στροφή με αποτέλεσμα να πάρει μεγάλη κλίση και αμέσως να βάλει νερό.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι ο καπετάνιος άργησε να δώσει την εντολή εκκένωσης του πλοίου με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και πιθανότατα η καθυστέρηση αυτή να κόστισε σε ανθρώπινες ζωές. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η εντολή δόθηκε μισή ώρα αφότου το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Ενας εκ των πλοιάρχων του πλοίου, όπως μεταδίδει το skynews.com ανέφερε ότι όταν το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου είχε πάρει κλίση πέντε μοιρών, μια κλίση από την οποία μπορεί να επανέλθει στην ορθή του θέση. Πρόσθεσε επίσης, ότι η εντολή εκκένωσης δόθηκε έπειτα από μισή ώρα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να το επιβεβαιώσει καθώς, όπως υποστηρίζει επικρατούσε μεγάλη σύγχυση στη γέφυρα εκείνη τη στιγμή. Από την πλευρά τους, πάντως, πολλοί από τους επιζώντες τονίζουν ότι δεν άκουσαν να δίνεται καμία εντολή εκκένωσης του πλοίου.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Εντωμεταξύ την Παρασκευή, περισσότερες από 48 ώρες μετά την τραγωδία και παρά τα ισχυρά ρεύματα που επικρατούν στην περιοχή, δύο δύτες κατάφεραν να ανοίξουν μια πόρτα και να εισέλθουν στο τμήμα φορτίου του πλοίου το οποίο έχει βυθιστεί πλήρως.«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ορατότητα. Δεν μπορείτε να δείτε ούτε τη μύτη σας», δήλωσε ένας από τους δύο άνδρες όταν επέστρεψε στην ξηρά. Οι διασώστες ελπίζουν να βρουν επιβάτες που φορούσαν σωσίβια, μια υπόθεση όλο και λιγότερο αξιόπιστη καθώς ο χρόνος περνά. Δύο δύτες διοχέτευσαν οξυγόνο στο σκάφος, δήλωσαν λιμενικοί. Τρεις τεράστιοι γερανοί έχουν φτάσει στον τόπο του ναυαγίου αλλά θα ξεκινήσουν την ανάσυρση του πλοίου μόνο αφού χαθεί κάθε ελπίδα να βρεθούν επιζώντες, δήλωσε ο περιφερειακός επικεφαλής του λιμενικού Κιμ Σόο-Χιούν.

Συγκλονίζει το σημείωμα του αυτόχειρα καθηγητή μαθητών που πνίγηκαν στο ναυάγιο της Νοτίου Κορέας | iefimerida.gr 3
Συγκλονίζει το σημείωμα του αυτόχειρα καθηγητή μαθητών που πνίγηκαν στο ναυάγιο της Νοτίου Κορέας | iefimerida.gr 4
Συγκλονίζει το σημείωμα του αυτόχειρα καθηγητή μαθητών που πνίγηκαν στο ναυάγιο της Νοτίου Κορέας | iefimerida.gr 5
Συγκλονίζει το σημείωμα του αυτόχειρα καθηγητή μαθητών που πνίγηκαν στο ναυάγιο της Νοτίου Κορέας | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ