Το Volvo S60 στην Κίνα είναι επιμηκυμένο αλλά και plug-in υβριδικό - iefimerida.gr

Το Volvo S60 στην Κίνα είναι επιμηκυμένο αλλά και plug-in υβριδικό

Το Volvo S60 στην Κίνα είναι επιμηκυμένο αλλά και plug-in υβριδικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αγορά της Κίνας είναι τόσο μεγάλη που όλοι οι κατασκευαστές ανεξαιρέτως προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητές της. Μια από αυτή είναι η αγάπη των Κινέζων για μεγάλα αμαξώματα που οδηγεί τις εταιρείες στο να παρουσιάζουν επιμηκυμένες εκδόσεις γνωστών μοντέλων τους.

Έτσι η Volvo έχει ειδικά για την Κίνα το S60L, όπου το L αντιστοιχεί στο long, ενώ στην έκθεση της κινεζικής πρωτεύουσας θα παρουσιάσει και την plug-in υβριδική εκδοχή του. Η οποία χρησιμοποιεί έναν από τους καινούργιους turbo κινητήρες βενζίνης των 2.000 κυβικών της γενιάς Drive-E της σουηδικής εταιρείας, με 238 ίππους και 350 Nm ροπής, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα 68 ίππων στον πίσω άξονα.

Από κει και πέρα υπάρχουν τρία προγράμματα λειτουργίας, το Hybrid με μέση κατανάλωση μόλις 2,0 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα, το Pure με καθαρά ηλεκτρική κίνηση για μέχρι και 50 χιλιόμετρα και το Power, στο οποίο ο οδηγός μπορεί να εκμεταλλευθεί τη συνδυαστική ισχύ των 303 ίππων και την αντίστοιχη ροπή των 550 Nm και να πετύχει ένα 0-100 σε μόλις 5,5 δεύτερα.

Το S60L plug-in hybrid μπορεί να φορτιστεί σε οικιακό δίκτυο, μέσα σε 4,5 ώρες το πολύ.

Το Volvo S60 στην Κίνα είναι επιμηκυμένο αλλά και plug-in υβριδικό | iefimerida.gr 0
Το Volvo S60 στην Κίνα είναι επιμηκυμένο αλλά και plug-in υβριδικό | iefimerida.gr 1
Το Volvo S60 στην Κίνα είναι επιμηκυμένο αλλά και plug-in υβριδικό | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κιμά αμάξωμα Volvo υβριδικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ