Oταν η Ειρήνη Παπά σαγήνευσε τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: Γυναίκα ανεμοστρόβιλος με ανυπότακτη ελληνική καρδιά [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Oταν η Ειρήνη Παπά σαγήνευσε τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: Γυναίκα ανεμοστρόβιλος με ανυπότακτη ελληνική καρδιά [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν ο σκηνοθέτης Ρου Γκουέρρα κάλεσε τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες να γνωρίσει τους ηθοποιούς που θα πρωταγωνιστούσαν στην ταινία Ερεντίρα που βασίζεται σε βιβλίο του συγγραφέα, δεν περίμενε να αντικρύσει μπροστά του ένα πλάσμα σαν την Ειρήνη Παπά. Και όταν έμαθε ότι δεν θα έπαιζε το ρόλο της πρωταγωνίστριας αλλά της κακιάς, άκαρδης γιαγιάς της, σοκαρίστηκε.

Το βιβλίο του Μάρκες «Η θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρα και της άκαρδης γιαγιάς της» είχε γίνει σενάριο το καστ είχε κλείσει. Ο ίδιος ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες έγραψε σε μεξικάνικο περιοδικό «΄Οταν γνώρισα την Ειρήνη Παπά σ' ένα ξενοδοχείο της Ρώμης , με εντυπωσίασε με τη δύναμη ενός ανεμοστρόβιλου και αμέσως με μάγεψε με την ανυπότακτη ελληνική καρδιά της.΄Ομως μου φάνηκε υπερβολικά νέα και λυγερή για να ενσαρκώνει τη γιαγιά . Ο σκηνοθέτης Ρου Γκουέρρα , μου ζήτησε να κάνω υπομονή . Εντάξει - του είπα - θα το δούμε στο πανί . »

Η ψηλή, επιβλητική Ειρήνη Παπά, δεν μοιάζει εμφανισιακά με την περιγραφή της στρυφνής γιαγιάς στο βιβλίο του Μάρκες. Ο ίδιος ο συγγραφέας έλεγε: «Δεν την διάλεξα εγώ . Εγώ είμαι αντίθετος με το ότι η Ειρήνη Παπά παίζει το ρόλο της άκαρδης γιαγιάς . Θά ' θελα να έπαιζε την Ερέντιρα , γιατί είναι η πιο νέα , η πιο ωραία και η πιο λυγερή στη ταινία . Θά 'πρεπε να ήταν η πιο γριά , η πιο χοντρή και η πιο άσχημη. Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι η ίδια έχει μετατρέψει το πρόσωπο της γιαγιάς σε κάτι άλλο , ολότελα διαφορετικό , που ίσως νά 'ναι πολύ πιο καλύτερο από το ό,τι υπήρχε αρχικά .»

Η σχέση του με την Ελληνίδα ηθοποιό υπήρξε ζεστή και μακρά – κάποιοι λένε πως ήταν ερωτευμένος μαζί της όπως τόσοι σπουδαίοι άντρες. Της είχε εκμυστηρευτεί πως το βιβλίο που τον καθόρισε ήταν Οιδίπους Τύραννος και αγαπημένος του συγγραφέας ήταν ανέκαθεν ο Σοφοκλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ