Νέα πνοή στην αγορά: Εκδόθηκαν οι αποφάσεις για τον φόρο υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων - iefimerida.gr

Νέα πνοή στην αγορά: Εκδόθηκαν οι αποφάσεις για τον φόρο υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Νέα πνοή στην αγορά: Εκδόθηκαν οι αποφάσεις για τον φόρο υπεραξίας στις μεταβιβά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπαράζ θετικών ειδήσεων και παροχών από την κυβέρνηση, καθώς, μέσα σε μια εβδομάδα έχουν ανακοινωθεί μέτρα για τους αστέγους, κοινωνικό μέρισμα, επιχορηγήσεις και τώρα φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για να «ξεπαγώσει» και η αγορά ακινήτων.Με τις δύο αποφάσεις που εκδόθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών ορίζονται οι διατάξεις για την εφαρμογή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε και με την Ένωση των Συμβολαιογράφων.

Μάλιστα το ΦΕΚ πιθανότατα θα υπογραφεί και θα δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να συνδράμουν στο να «ξεμπλοκάρει» η αγορά ακινήτων καθώς η εκκρεμότητα της υπογραφής και έκδοσής τους είχε σαν αποτέλεσμα να μην γίνονται αγοραπωλησίες ακινήτων από τους συμβολαιογράφους.

Αναλυτικά οι δύο αποφάσεις:

Η πρώτη απόφαση αφορά κρίσιμα ζητήματα καθορισμού του χρόνου κτήσης του ακινήτου, τα οποία δημιουργούσαν ερμηνευτικές ασάφειες υπό το παλαιό νομοθετικό καθεστώς και αβεβαιότητα όσον αφορά τον προσδιορισμό του φόρου. Τα κύρια σημεία της απόφασης σχετικά με το χρόνο κτήσης είναι τα ακόλουθα:

Με τη δεύτερη απόφαση καθορίζεται η διαδικασία και αλλά και το έντυπο της υποβολής της δήλωσης φόρου υπεραξίας, τα κύρια σημεία της οποίας έχουν ως εξής:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ