Τσίπρας: «Ο Σαμαράς είναι κωμικός -Ακόμη και ο Βενιζέλος τον είπε Μαυρογιαλούρο» - iefimerida.gr

Τσίπρας: «Ο Σαμαράς είναι κωμικός -Ακόμη και ο Βενιζέλος τον είπε Μαυρογιαλούρο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Χαλκίδα που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τετάρτη. «Έχουμε έναν κωμικό πρωθυπουργό ο οποίος ασκεί μια τραγική πολιτική» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας τις στροφές της πόλωσης και αφού χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά « πρωτεργάτη της καταστροφής» που διαφημίζει προεκλογικά τον εαυτό του ως σωτήρα, έθεσε για ακόμη μία φορά το δίλημμα της τριπλής κάλπης.

«Μαυρογιαλούρο τον αποκάλεσε μέχρι και ο Βενιζέλος» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι κωμικός όταν παριστάνει τον εγγυητή της ενότητας μιας κοινωνίας που κάθε μέρα και κάθε ώρα διασπά και διαλύει. Όταν ακκίζεται ότι είναι ο σωτήρας της χώρας και ο ανορθωτής της οικονομίας, ενώ κατεδαφίζει τα πάντα. Όταν ανταλλάσσει χαμόγελα με τη Μέρκελ, ενώ ακούει και υπακούει όλες τις εντολές της», είπε επί λέξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας πως «Μαυρογιαλούρο τον αποκάλεσε μέχρι κι ο Βενιζέλος. Αλλά ο Μαυρογιαλούρος του σινεμά παραιτήθηκε όταν είδε τι γίνεται με τα ρουσφέτια του. Ο κύριος Σαμαράς όμως παριστάνει τον συνεπή, τον συμπαγή και τον τιμητή».

Για το δημοψήφισμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκηρύξει δημοψηφίσματα «για όλα τα κρίσιμα ζητήματα», ξεκαθάρισε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο μείζον θέμα της συμφωνίας με τους δανειστές ή του ευρώ.

«Κι επειδή τις τελευταίες ώρες γίνεται πολλή συζήτηση για δημοψηφίσματα, θέλω να πω το εξής: Ναι, θα απευθυνθούμε στο λαό για κάθε μεγάλο ζήτημα που αφορά στη δική του ζωή. Εμείς δεν θα αποφασίζουμε για σας πριν από σας. Αυτό αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα απευθυνθούμε στο λαό για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Για να καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, θα απευθυνθούμε στο λαό για το ξεκαθάρισμα της κόπρου του Αυγεία της διαπλοκής», ήταν τα λόγια του.

Για το σκάνδαλο των τραπεζών δεν θα υπάρξει ασυλία

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε τέλος στην υπόθεση της Eurobank, λέγοντας ότι «παραχωρείται για ένα κομμάτι ψωμί» και σημείωσε πως : «Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και τώρα χαρίζονται σε εγχώριους και ξένους ολιγάρχες. Το σχέδιο τους είναι πια φανερό σε όλους και μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν το βλέπει. Μια χούφτα ολιγάρχες να ελέγξουν έναν εξουθενωμένο λαό. Μια χούφτα συμφέροντα να υποτάξουν μια ολόκληρη χώρα στις ορέξεις τους. Μια χούφτα διαπλεκόμενοι να ελέγχουν την πληροφόρηση και τη ζωή μας σαν Μεγάλος Αδελφός».

Στο πλαίσιο αυτό είπε: «Προειδοποιούμε τους πάντες, ότι για το σκάνδαλο των τραπεζών δεν θα υπάρξει καμιά ασυλία. Οι ένοχοι δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν πίσω από κανένα νομικό καταφύγιο, από αυτά που σκαρώνει ο κύριος Βενιζέλος. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Κεδίκογλου: «Ο κ. Τσίπρας ήθελε να γίνει Τσάβες και κατάντησε Μπέπε Γκρίλλο»

«Η μιζέρια γεννά πανικό. Ο κ. Τσίπρας ήθελε να γίνει Τσάβες και κατάντησε Μπέπε Γκρίλλο. Εμείς προχωράμε! Καλή Ανάσταση κ. Τσίπρα!» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη Χαλκίδα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ