Θρίλερ με το ναυάγιο στη Νότια Κορέα: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για άλλους επιζώντες -Ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην τραγωδία; - iefimerida.gr

Θρίλερ με το ναυάγιο στη Νότια Κορέα: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για άλλους επιζώντες -Ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην τραγωδία;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γιγαντιαία επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη θάλασσα της Νότιας Κορέας για τον εντοπισμό και τη διάσωση εκατοντάδων αγνοουμένων από το τραγικό ναυάγιο επιβατικού πλοίου το οποίο μετέφερε περισσότερους από 490 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαθητές.Μέχρι στιγμής τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο, οι πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων κάνουν λόγο για κάποιας μορφής σύγκρουση.

«Ολα πήγαιναν καλά μέχρι που ακούσαμε ένα μπάμ και μετά το πλοίο άρχισε να βυθίζεται» αναφέρουν οι επιβάτες οι οποίοι έχουν διασωθεί από το φέρι μποτ.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 164 άνθρωποι, ενώ έχουν ανακοινωθεί τέσσερις θάνατοι.

Ανάμεσα στα θύματα είναι μια 27χρονη εργαζόμενη της εταιρείας και ένας 16χρονος μαθητής ο οποίος εξέπνευσε λίγη ώρα αφότου τον ανέσυραν από το ναυάγιο οι Αρχές. Τα άλλα δύο θύματα δεν έχουν αναγνωριστεί, αλλά εκφράζονται φόβοι πως πρόκειται για μαθητές.

Τεράστια επιχείρηση αλλά μειώνονται οι ελπίδες

Παράλληλα, στην επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη συμμετέχουν δεκάδες πλοία, ελικόπτερα και δύτες, ωστόσο, η ακτοφυλακή της περιοχής δεν δίνει πολλές ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης το 95% του πλοίο είχε ήδη βυθιστεί τη στιγμή που άρχισε η επιχείρηση διάσωσης, ενώ, πλέον, οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση αναφέρουν ότι οι ελπίδες λιγοστεύουν, καθώς οι έρευνες για εντοπισμό περισσότερων διασωθέντων στην θάλασσα έχουν αποβεί άκαρπες.

Πρόκειται για την χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της χώρας σε περίοδο ειρήνης, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης από την Νότια Κορέα, ενώ στόχος των ερευνών είναι πλέον να διευκρινιστεί εάν υπάρχουν επιζώντες μέσα στο 6,825 τόνων πλοίο και να βρεθεί τρόπος να διασωθούν.

Επιπλέον, από την αρχή των επιχειρήσεων, οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούσαν καθόλου τις έρευνες, ενώ αυτή τη στιγμή έχει πέσει το απόλυτο σκοτάδι κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες. Επίσης, ειδικοί αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιζήσουν κάποιοι σε αυτά τα παγωμένα νερά, πόσο μάλλον μικρά παιδιά.

Αγωνία επικρατεί και για την τύχη των διακοσίων περίπου μαθητών που επέβαιναν στο πλοίο, ενώ κάποια στιγμή κυκλοφόρησε έντονη φημολογία πως όλοι οι μαθητές έχουν διασωθεί, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τις Αρχές.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες από τους διασωθέντες -Πηδούσαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν

Εν τω μεταξύ ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες από τους διασωθέντες επιβάτες οι οποίοι αναφέρουν ότι όλα έγιναν με μεγάλη ταχύτητα, ενώ οι περισσότεροι εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί εγκλωβισμένοι μέσα στο πλοίο.

«Ολα ήταν καλά μέχρι που ακούσαμε ένα μπαμ και ακούσαμε θόρυβο από φορτία που μετακινούνταν» αναφέρει ένας επιβάτης, ενώ ένας άλλος τονίζει ότι «Μας ανακοίνωσαν να μείνουμε στις θέσεις μας και να μην πανικοβληθούμε. Οσοι έμειναν στις θέσεις τους είναι σίγουρα παγιδευμένοι».

Αρκετοί επιβάτες σημειώνουν ότι άκουσαν θορύβους από μεγάλη σύγκρουση και εκείνη την στιγμή το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση και να βυθίζεται.

Από τον πανικό που επικράτησε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άρπαξαν αμέσως τα σωσίβια και πήδηξαν στη θάλασσα για να περισυλλεγούν λίγη ώρα αργότερα από την ακτοφυλακή. Αλλοι επισημαίνουν ότι από την κλίση που πήρε το πλοίο μερικοί επιβάτες χτύπησαν μεταξύ τους και υπάρχουν μαρτυρίες για τραυματισμούς και ματωμένα κεφάλια.

Αγνωστα τα αίτια της τραγωδίας

Το τι ακριβώς προκάλεσε το τραγικό ναυάγιο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο, οι περισσότεροι από τους επιβάτες κάνουν λόγο για ένα δυνατό «μπαμ» και ήχους από σφοδρή πρόσκρουση.

Από την άλλη πλευρά, στελέχη της ακτοφυλακής τονίζουν ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν ύφαλοι ή μεγάλοι βράχοι και εκτιμούν ότι η πιο πιθανή αιτία είναι κάποια τεχνική βλάβη και ενδεχομένως έκρηξη. Επιπλέον, ειδικοί δεν αποκλείουν και την πιθανότητα να πρόκειται για ένα ακόμη τραγικό ανθρώπινο λάθος.

Θρίλερ με το ναυάγιο στη Νότια Κορέα: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για άλλους επιζώντες -Ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην τραγωδία; | iefimerida.gr 0
Θρίλερ με το ναυάγιο στη Νότια Κορέα: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για άλλους επιζώντες -Ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην τραγωδία; | iefimerida.gr 1
Θρίλερ με το ναυάγιο στη Νότια Κορέα: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για άλλους επιζώντες -Ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην τραγωδία; | iefimerida.gr 2
Θρίλερ με το ναυάγιο στη Νότια Κορέα: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για άλλους επιζώντες -Ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην τραγωδία; | iefimerida.gr 3
Θρίλερ με το ναυάγιο στη Νότια Κορέα: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για άλλους επιζώντες -Ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην τραγωδία; | iefimerida.gr 4
Θρίλερ με το ναυάγιο στη Νότια Κορέα: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για άλλους επιζώντες -Ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην τραγωδία; | iefimerida.gr 5
Θρίλερ με το ναυάγιο στη Νότια Κορέα: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για άλλους επιζώντες -Ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην τραγωδία; | iefimerida.gr 6
Θρίλερ με το ναυάγιο στη Νότια Κορέα: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για άλλους επιζώντες -Ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην τραγωδία; | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ