Τέλος εποχής για το λιλιπούτειο Toyota iQ - iefimerida.gr

Τέλος εποχής για το λιλιπούτειο Toyota iQ

Τέλος εποχής για το λιλιπούτειο Toyota iQ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε χρόνια κράτησε η παρουσία του πιο μικρού Toyota, του iQ στους ευρωπαϊκούς δρόμους, καθώς παρουσιάστηκε το 2009 με εμφατικό τρόπο από την ιαπωνική εταιρεία και με φιλοδοξία να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Smart Fortwo. Το ακόμα πιο πρακτικό αντίπαλο δέος του Fortwo, καθώς στα μόλις 3 μέτρα του πέρα από υψηλή τεχνολογία χωρούσε και θέσεις για θεωρητικά 4.

Το iQ λοιπόν, στο οποίο πράγματι έχουν εφαρμοστεί μερικές από τις πιο έξυπνες τεχνολογικές λύσεις προκειμένου να εξοικονομείται χώρος αλλά και να προκύπτουν χώροι –χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαμόρφωση του ταμπλό μπροστά από το συνοδηγό- δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο στην Ευρώπη από το φθινόπωρο και μετά. Κι αυτό γιατί τα τελευταία με ευρωπαϊκές προδιαγραφές θα κατασκευαστούν το Μάιο και μετά θα ανασταλεί η παραγωγή τους. Αντίθετα θα εξακολουθεί να διατίθεται τόσο στην Ιαπωνία όσο και στις ΗΠΑ.

Μέσα σε αυτήν την πενταετία έχουν πουληθεί στην Ευρώπη περίπου 90.000 iQ, αριθμός όχι ιδιαίτερα μεγάλος, γεγονός που πρέπει αφενός να αποδοθεί στο συνολικά εξεζητημένο concept του και κυρίως στην τιμή του, που ήταν ιδιαίτερα υψηλή για τα δεδομένα της πιο μικρής κατηγορίας. Στην οποία ο μόνος εκπρόσωπος της Toyota από το φθινόπωρο και μετά θα είναι το καινούργιο Aygo.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο ευρώπη μοντέλο Toyota iQ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ