Φωτιές άναψε αφίσα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ σε κουρείο του Λονδίνου. - iefimerida.gr

Φωτιές άναψε αφίσα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ σε κουρείο του Λονδίνου.

Φωτιές άναψε αφίσα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ σε κουρείο του Λονδίνου.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον μπελά του βρήκε ένας βρετανός κουρέας ο οποίος έβαλε την αφίσα του ηγέτη του Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Δυο άνδρες από την πρεσβεία της Β. Κορέας πήγαν στο κουρείο και του είπαν χωρίς πολλά-πολλά να βγάλει τη φωτογραφία του ηγέτη για να μην έχει άσχημα ξεμπερδέματα.

«Τα μαλλιά σας είναι χάλια; 15% έκπτωση για όλο τον Απρίλιο». Mε αυτή τη διαφήμιση και τη φωτογραφία του Κιμ στη βιτρίνα επιχείρησε να προσελκύσει πελατεία ο Μο Καμπάς, ιδιοκτήτης κουρείου στο Λονδίνο. Την ιδέα την πήρε μόλις άκουσε πρόσφατα ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έβγαλε φιρμάνι να κουρεύονται υποχρεωτικά όλοι μαθητές και οι φοιτητές της χώρας ακριβώς όπως αυτός.

Μόνο που οι Βορειοκορεάτες δεν καταλαβαίνουν από μάρκετινγκ ούτε από χιούμορ. Την επόμενη κιόλας μέρα, δυο άτομα από την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας πήγαν στο κουρείο και με βλοσυρό ύφος απαίτησαν να βγει η αφίσα από τη βιτρίνα. «Είμαστε Βορειοκορεάτες κι αυτός στην αφίσα είναι ο ηγέτης μας», του είπαν.

«Οι δυο τους δεν αστειεύονταν καθόλου», λέει ο κουρέας, ο οποίος φαίνεται ότι «τα χρειάστηκε» στην αρχή. Ωστόσο, αρνήθηκε να τους δώσει τα στοιχεία του, όπως του ζητούσαν και τους απάντησε: «Κοιτάξτε, εδώ είναι Αγγλία, δεν είναι Βόρεια Κορέα, ζούμε σε δημοκρατία, γι΄αυτό θα σας ζητήσω να φύγετε από το κουρείο μου».

Στη συνέχεια, ειδοποίησε την αστυνομία για το συμβάν. Τότε έμαθε ότι οι άνθρωποι της πρεσβείας είχαν μιλήσει και στην αστυνομία για την περίφημη αφίσα στο κουρείο του. Οι αρχές πάντως, δεν βρήκαν κάποιο αδίκημα, οπότε δεν άσκησαν δίωξη σε κανένα. Εκτοτε, τον κουρέα δεν τον ενόχλησαν ξανά.

«Οταν μας ήρθε η ιδέα για την αφίσα, δεν σκεφτήκαμε ότι η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας είναι μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το μαγαζί», λέει ο 26χρονος Καρίμ Ναμπάς, γιος του κουρέα. «Δεν σκοπεύαμε να κάνουμε κάποιου είδους πολιτική δήλωση. Το μόνο που θέλαμε ήταν να τραβήξουμε κόσμο». Ο σκοπός, αν μη τι άλλο επετεύχθη και σε αυτό βοήθησαν, άθελά τους και οι άνθρωποι της βορειοκορεάτικης πρεσβείας που έκαναν διάσημο το κουρείο. «Η αφίσα», όπως λέει ο Καρίμ Ναμπάς, «τις τελευταίες μέρες έχει γίνει σωστή τουριστική ατραξιόν»!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ