Οι Τούρκοι έβγαλαν σκάφη νότια της Χίου για να εντοπίσουν ένα F-16 που συνετρίβη το 1996 -Ψάχνουν για τη σορό του πιλότου - iefimerida.gr

Οι Τούρκοι έβγαλαν σκάφη νότια της Χίου για να εντοπίσουν ένα F-16 που συνετρίβη το 1996 -Ψάχνουν για τη σορό του πιλότου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες τουρκικών σκαφών νότια της Χίου για τον εντοπισμό και την ανέλκυση ενός F-16 που κατέπεσε ο 1996. Παράλληλα, ψάχνουν τη σορό του άτυχου πιλότου. Η Ελλάδα έχει ενημερωθεί και βρίσκεται σε ετοιμότητα για να συνδράμει στις προσπάθειες εντοπισμού και ανέλκυσης.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Κων. Κούτρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί επί του θέματος και έχει προβεί στις δέουσες διπλωματικές ενέργειες «για να διασφαλιστεί ότι οι τουρκικές έρευνες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου». Ταυτόχρονα, σημειώνει ο Έλληνας αξιωματούχος, έχει δηλωθεί προς την Άγκυρα «η ετοιμότητα της χώρας μας, εάν χρειασθεί, να συνδράμει στις προσπάθειες εντοπισμού και ανέλκυσης».

Και να ανελκύσουν το F-16 από το βυθό του Αιγαίου - Έτοιμη να συνδράμει η Ελλάδα, αν χρειαστεί

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνες F16 Λιμενικό τουρκικά σκάφη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ