Και η Ινδία αναγνώρισε τα άτομα τρίτου φύλου [εικόνες] - iefimerida.gr

Και η Ινδία αναγνώρισε τα άτομα τρίτου φύλου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την Αυστραλία, τη Γερμανία και το Νεπάλ, ήρθε και η σειρά της Ινδίας να αναγνωρίσει «ουδέτερο γένος», μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας.

«Η αναγνώριση τρίτου φύλου δεν είναι κοινωνικό ή ιατρικό θέμα, πρόκειται για ζήτημα δικαιωμάτων του ανθρώπου» ήταν η απόφαση του δικαστή K.S. Radhakrishnan. Το δικαστήριο διέταξε επίσης την κυβέρνηση της Ινδίας να ταυτοποιήσει τα άτομα τρίτου φύλου και να τους δώσει δικαίωμα στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικών επιδομάτων.
«Τα άτομα τρίτου φύλου είναι πολίτες αυτής της χώρας και έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και σε όλα τα δικαιώματα» αποφάνθηκε ο δικαστής.
Το θέμα ανακινήθηκε στην Ινδία από τον Laxmi Narayan Tripathi, ακτιβιστή αναγνωρισμένο από ευνούχους και τρανσέξουαλ. «Για πρώτη φορά σήμερα είμαι πολύ περήφανος που είμαι Ινδός» δήλωσε στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο δικαστήριο.

Και η Ινδία αναγνώρισε τα άτομα τρίτου φύλου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Και η Ινδία αναγνώρισε τα άτομα τρίτου φύλου [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Και η Ινδία αναγνώρισε τα άτομα τρίτου φύλου [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Και η Ινδία αναγνώρισε τα άτομα τρίτου φύλου [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Και η Ινδία αναγνώρισε τα άτομα τρίτου φύλου [εικόνες] | iefimerida.gr 4


«Οι αδελφές μου κι εγώ έχουμε το αίσθημα ότι είμαστε πραγματικοί Ινδοί και πολύ υπερήφανοι που τα δικαιώματά μας αναγνωρίστηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο», πρόσθεσε.
Το παράδοξο, πάντως, στην Ινδία είναι πως την ώρα που αναγνωρίζει τα άτομα τρίτου φύλου, αρνείται να αποποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία, η οποία τιμωρείται αυστηρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ