H Σουηδή επιστήμονας που ανακάλυψε όλες τις αρχαίες ποικιλίες πατάτας [εικόνες] - iefimerida.gr

H Σουηδή επιστήμονας που ανακάλυψε όλες τις αρχαίες ποικιλίες πατάτας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ονομάζεται Åsa Sonjasdotter, σπούδασε τέχνες και ιστορία και πήρε βραβείο Τέχνης και Περιβάλλοντος στο Παρίσι γιατί ανακάλυψε όλα τα είδη πατάτας που υπάρχουν από τον 18ο αιώνα.

Το πρότζεκτ της ονομάζεται High Diversity (Μεγάλη Ποικιλία) και το παρουσίασε στο Παρίσι, στο Μουσείο Κυνηγιού και Φύσης, στις 10 Απριλίου. Η Σουηδή ανακάλυψε περίπου 12 ποικιλίες πατάτας που εμφανίστηκαν τον 18ο και 19ο αιώνα και εξαφανίστηκαν έκτοτε, εξαιτίας της βιομηχανοποίησης της παραγωγής.
Γιά όσους το αγνοούσαμε, οι ποικιλίες πατάτες όπως και οι σπόροι της βασίζονται σήμερα σε αυστηρούς κανονισμούς. Στόχος της Σουηδής Åsa Sonjasdotter -η οποία ζει και εργάζεται μεταξύ Κοπεγχάγης και Βερολίνου- είναι να επαναφέρει την καλλιέργεια πατάτας όλων των ειδών, στην πραγματική παραγωγή. Προς το παρόν τα είδη καλλιεργούνται στο εργαστήριο και στον κήπο της, ενώ η ίδια παραδίδει και μαθήματα σε γεωπόνους και φοιτητές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ