Διπλωματική γκάφα στην Ουκρανία: Υποδέχθηκαν τον Ελβετό πρόεδρο, αλλά με σημαία της Δανίας - iefimerida.gr

Διπλωματική γκάφα στην Ουκρανία: Υποδέχθηκαν τον Ελβετό πρόεδρο, αλλά με σημαία της Δανίας

Διπλωματική γκάφα στην Ουκρανία: Υποδέχθηκαν τον Ελβετό πρόεδρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κόκκινη, με ένα λευκό σταυρό. Αν έτσι περιέγραψε κάποιος την ελβετική σημαία στο Κίεβο, στις ετοιμασίες για τη σημαντική επίσκεψη, τότε δεν θα ήταν δύσκολο να γίνει το μπέρδεμα και να υποδεχθούν τον πρόεδρο της Ελβετίας με μία σημαία Δανίας.

Αυτό συνέβη κατά την επίσκεψη του Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ στο Κίεβο, όπου πόζαρε για την καθιερωμένη φωτογραφία της χειραψίας του με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Αρσένι Γιάτσενιουκ, μπροστά σε μία σημαία που δεν ήταν της χώρας του.

Η ελβετική είναι κόκκινη με ένα μικρό λευκό σταυρό, ενώ εκείνη της Δανίας έχει το ίδιο φόντο, αλλά ο λευκός σταυρός είναι όλη τη σημαία. Η γκάφα δεν πέρασε απαρατήρητη, με αρνητικά σχόλια από τα ελβετικά ΜΜΕ, αλλά ο Μπουρκχάλτερ το αντιμετώπισε με χιούμορ, αν και επισήμανε το λάθος πριν από τη χειραψία.

Διπλωματική γκάφα στην Ουκρανία: Υποδέχθηκαν τον Ελβετό πρόεδρο, αλλά με σημαία της Δανίας  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ