Το μεγαλύτερο μπουγέλο στον κόσμο -Το πάρτι της Ταϊλάνδης όπου τα κάνουν... μούσκεμα [εικόνες] - iefimerida.gr

Το μεγαλύτερο μπουγέλο στον κόσμο -Το πάρτι της Ταϊλάνδης όπου τα κάνουν... μούσκεμα [εικόνες]

Το μεγαλύτερο μπουγέλο στον κόσμο -Το πάρτι της Ταϊλάνδης όπου τα κάνουν... μούσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαδέψτε, οπλίστε... κάντε τους μούσκεμα. Αυτά είναι τα τρία βήματα για την απόλυτη διασκέδαση στην Ταϊλάνδη, εκεί όπου κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, διοργανώνεται το μεγαλύτερο μπουγέλο στον κόσμο.

Πρόκειται για το φεστιβάλ Songkran Festival, με το οποίο γιορτάζουν τη νέα χρονιά και την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού στη χώρα. Η γιορτή φέτος ξεκίνησε από την Κυριακή και θα κρατήσει ως την Τετάρτη (16/4). Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ οι οικογένειες επισκέπτονται ναούς και ρίχνουν νερό ο ένας στα χέρια του άλλου, ως ευλογία, ενώ κάνουν το ίδιο και πάνω από τα αγάλματα του Βούδα, κάτι που θεωρείται πως διώχνει την κακοτυχία.

Με τα χρόνια, όμως, αυτό το τελετουργικό της κάθαρσης εξελίχθηκε σε... πόλεμο μπουγέλου με κάθε τρόπο. Κάποιες φορές η μάχη είναι άνιση, καθώς μερικοί επιστρατεύουν ελέφαντες που κάνουν τους περαστικούς μούσκεμα με την προβοσκίδα τους. Βέβαια, κάποιοι ασκούν αυστηρή κριτική σε αυτό τον τρόπο εορτασμού, εξαιτίας των μειωμένων αποθεμάτων νερού, όπως σημειώνει το CNN.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φεστιβάλ Ταϊλάνδη ειδήσεις μπουγέλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ