Φόρο 1.200 ευρώ θα πληρώσουν οι άνεργοι επιδοτούμενων προγραμμάτων - iefimerida.gr

Φόρο 1.200 ευρώ θα πληρώσουν οι άνεργοι επιδοτούμενων προγραμμάτων

Φόρο 1.200 ευρώ θα πληρώσουν οι άνεργοι επιδοτούμενων προγραμμάτων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φοροεπιδρομή περιμένει τους ανέργους που συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης, όπως αυτό των πολυδιαφημιζόμενων voucher και λάμβαναν μηνιαία αμοιβή περίπου 500 ευρώ, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα κληθούν να πληρώσουν φόρο που θα φτάνει ακόμα και τα 1.200 ευρώ.

Οπως γράφει το dikaiologitika, άνεργοι που δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα και απασχολήθηκαν το 2013 μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων -όπως αυτό του voucher (Επιταγή Εισόδου στην Εργασία)- ή, ακόμη, και οι απασχολούμενοι στις στατιστικές έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ, με αμοιβή 300 ευρώ το μήνα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο, αφού στην συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης αφού τα εισοδήματα αυτά των ανέργων θα ενεργοποιήσουν αυτόματα τα ελάχιστα τεκμήρια διαβίωσης των 3.000 ευρώ και θα φορολογηθούν με 26%. Αυτό συμβαίνει γιατί οι παραπάνω αμοιβές από επιδοτούμενα προγράμματα μπαίνουν στον κωδικο 507 του Ε1.

Και δεν σταματούν τα νέα βάρη, αφού άνεργος που έχει και ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, θα πρέπει να γνωρίζει πως θα προσμετρηθεί και το τεκμήριο του ΙΧ.

Το υπουργείο Οικονομικών καλείται να δώσει λύση στο παραπάνω ζήτημα που έχει προκύψει, αφού με αυτόν τον τρόπο θα απαξιωθούν τελείως τα προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί για το 2014 και θα αφορούν περίπου 440.000 ανέργους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ