Δεν αλλάζει ρότα ο Τόμσεν: Θα χρειαστείτε νέα χρηματοδότηση, αλλά με μικρότερο ποσό - iefimerida.gr

Δεν αλλάζει ρότα ο Τόμσεν: Θα χρειαστείτε νέα χρηματοδότηση, αλλά με μικρότερο ποσό

Δεν αλλάζει ρότα ο Τόμσεν: Θα χρειαστείτε νέα χρηματοδότηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέα οικονομική βοήθεια από τους εταίρους της εξέφρασε ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη χώρα μας, Πολ Τόμσεν.Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και τον Μιχάλη Ιγνατίου, ο κ. Τόμσεν τόνισε ότι είναι μεν ορόσημο η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, ωστόσο, το χρέος είναι εξαιρετικά υψηλό και πρέπει να μειωθεί σημαντικά.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό ορόσημο. Ένας θεμελιώδης στόχος του προγράμματος είναι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Αυτό ήταν το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα. Το χαιρετίζουμε λοιπόν. Πιστεύω ότι θα διευκολύνει την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στις αγορές. Ήταν σημαντικό βήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πολ Τόμσεν και πρόσθεσε «Πιστεύουμε ότι αφού το χρέος προσεγγίζει το 175% του ΑΕΠ είναι εξαιρετικά υψηλό και είναι απαραίτητο για να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές και να μη στηρίζεται σε ξένη χρηματοδότηση – με συγχωρείτε – να μη στηρίζεται σε χρηματοδότηση επίσημου θεσμού το χρέος πρέπει να μειωθεί σημαντικά. Δεν θα συζητούσα για ένα νέο πρόγραμμα. Έχουμε πρόγραμμα αλλά κατά την άποψή μας, το πρόγραμμα αυτό θα χρειαστεί και άλλη χρηματοδότηση. Το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι τις αρχές του 2016. Και κατά τη γνώμη μας η χρηματοδότηση δεν επαρκεί μέχρι το 2016 και στη νέα αξιολόγηση θα χρειαστούν κι άλλα χρήματα. Δεν μιλάμε για ένα μεγάλο ποσό όπως στο παρελθόν. Είναι τίποτα σε σύγκριση με το παρελθόν. Αλλά πιστεύω ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη αρωγή».Απαντώντας για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας των νέων, πάντως, ο Πολ Τόμσεν παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο, μάλλον αρκέστηκε σε πιο γενικές διατυπώσεις για το τι θα συμβεί στο μέλλον.

«Η ανεργία των νέων είναι σε ανεπίτρεπτα επίπεδα, η ανεργία είναι σε ανεπίτρεπτα επίπεδα, αλλά κυρίως των νέων. Και το πρόγραμμα έχει στόχο τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για νέες θέσεις εργασίας και υψηλότερα εισοδήματα. Κι όλες αυτές οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η φιλελευθεροποίηση, η μείωση φόρων, η βελτιστοποίηση του δημόσιου τομέα, όλα αυτά δημιουργούν ευκαιρίες για ανάπτυξη. Θα έλεγα λοιπόν στους νέους ότι η εφαρμογή του προγράμματος αυτού φέρνει την ελπίδα για το μέλλον» είπε ο «σκληρός» της Τρόικα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ