Κατηφόρα Ολάντ δίχως τέλος -Οι Γάλλοι μισούν τον πρόεδρο - iefimerida.gr

Κατηφόρα Ολάντ δίχως τέλος -Οι Γάλλοι μισούν τον πρόεδρο

Τέλος δεν έχει η κατηφόρα για τον Ολάντ -Οι Γάλλοι μισούν τον πρόεδρό τους και λ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ελεύθερη πτώση χωρίς σταματημό βρίσκεται η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ. Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου σημείωσε νέο... ιστορικό χαμηλό, σε αντίθεση με την εικόνα του νέου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.

Σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο για την Journal du Dimanche, μόλις το 2% των ερωτηθέντων είναι «πολύ ικανοποιημένοι» με τον Ολάντ και το 16% «μάλλον ικανοποιημένοι», ενώ το 44% δηλώνουν ότι είναι «μάλλον δυσαρεστημένοι» και το 38% «πολύ δυσαρεστημένοι».

Η δημοτικότητα του Ολάντ, που βρίσκεται στο 18% έσπασε ακόμη και το αρνητικό ρεκόρ του περασμένου Φεβρουαρίου και Νοεμβρίου, μήνες στους οποίους ήταν στο 20%, ενώ το Μάρτιο είχε... αναθαρρήσει λίγο, ανεβαίνοντας στο 23%.

Όσο για τον Μανουέλ Βάλς μετρήθηκε η δημοτικότητα του για πρώτη φορά υπό την ιδιότητά του ως πρωθυπουργού και με το 58% είναι ο πιο δημοφιλής επικεφαλής της κυβέρνησης στην αρχή της θητείας του. Ενδεικτικά, ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν- πρωθυπουργός του Ζακ Σιράκ- τον Ιούνιο του 2005, σημείωσε δείκτη δημοτικότητας 44% και ο Λοράντ Φαμπιούς 29% τον Αύγουστο του 1984.

Μάλιστα, σύμφωνα με επισήμανση του βαρόμετρου, είναι η πρώτη φορά από το 1958 που παρατηρείται διαφορά 40 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ της δημοφιλίας του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. Η μεγαλύτερη διαφορά στο παρελθόν ήταν 21 μονάδες μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί στο 37% και του Φρανσουά Φιγιόν στο 58%, το Μάρτιο του 2008.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ