Χύνεται αίμα στην Ουκρανία -Τουλάχιστον δύο νεκροί σε επιχείρηση ειδικών δυνάμεων εναντίον φιλορώσων - iefimerida.gr

Χύνεται αίμα στην Ουκρανία -Τουλάχιστον δύο νεκροί σε επιχείρηση ειδικών δυνάμεων εναντίον φιλορώσων

Πολεμικό κλίμα στην Ουκρανία -Οδηγίες στους κατοίκους να μην βγουν από το σπίτι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πολεμικό κλίμα βρίσκεται η πόλη Σλαβιάνσκ, ανατολικά της Ουκρανίας, από το πρωί της Κυριακής. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» κατά ένοπλων ρωσόφιλων.

φιλορώσος ακτιβιστής, επικαλούμενο πηγή από αυτό το «στρατόπεδο». «Από την πλευρά μας, υπάρχουν και δύο τραυματίες», δήλωσε ο φιλορώσος Νικολάι Σολντσέφ στο πρακτορείο.Οδηγίες στους πολίτεςΟ υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε μέσω Facebook την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση», ενάντια στους ένοπλους με στολές παραλλαγής που κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια στην πόλη που βρίσκεται στην περιοχή του Ντόνετσκ. Η κατάσταση ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών.

Σύμφωνα με τον Αρσέν Αβάκοφ, ένας αξιωματικός των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας έπεσε νεκρός και πέντε άτομα τραυματίστηκαν, ενώ χαρακτήρισε ως «αδιευκρίνιστο» τον αριθμό των θυμάτων της άλλης πλευράς. Παράλληλα κατηγόρησε τους αυτονομιστές πως χρησιμοποιούν πολίτες ως ασπίδα. Λίγο αργότερα το ρωσικό πρακτορείο RIA μετέδωσε πως σκοτώθηκε και ένας

«Μονάδες από όλες τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μετέχουν, ο Θεός μαζί μας», έγραψε το πρωί στο Facebook ο Αβάκοφ για την επιχείρηση- απάντηση στους ένοπλους ρωσόφιλους που κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια το Σάββατο.Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο ύστερα από πορεία που πραγματοποίησαν στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα. Η αστυνομία δεν επιχείρησε να τους σταματήσει. Οι αυτονομιστές εισήλθαν στα γραφεία, υπέστηλαν την ουκρανική σημαία και ύψωσαν οδοφράγματα μπροστά από το κτίριο.Μάλιστα έγραψε και οδηγίες για τον κόσμο, συμβουλεύοντας τους πολίτες να μείνουν μακριά από το κέντρο του Σλάβιανσκ, να μην βγουν από το σπίτι τους και να μην πλησιάσουν το παράθυρό τους. «Οι αυτονομιστές ανοίγουν πυρ ενάντια στις ειδικές δυνάμεις χωρίς διαπραγματεύσεις», συμπλήρωσε.

Κατάληψη και στη Μαριούπολη
Στο μεταξύ, η επιχείρηση στο Σλαβιάνσκ δεν φάνηκε να πτοεί τους αυτονομιστές, που κατέλαβαν κτίρια σε μία ακόμη πόλη. Σειρά αυτή τη φορά είχε το γραφείο του δημάρχου στη Μαριούπολη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ