Αυτό είναι το νέο Lexus NX, το πιο μικρό SUV της μάρκας με κινητήρα 2.000 κυβικών - iefimerida.gr

Αυτό είναι το νέο Lexus NX, το πιο μικρό SUV της μάρκας με κινητήρα 2.000 κυβικών

Αυτό είναι το νέο Lexus NX
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσημο downsizing λοιπόν για τη γκάμα των SUV της Lexus, μιας και στην έκθεση του Πεκίνου θα παρουσιαστεί το NX, το νέο της μικρό και βέβαια οικονομικά πιο προσιτό τζιπ –μέχρι τώρα το μόνο τετρακίνητο της ιαπωνικής μάρκας πολυτελείας είναι το μεγάλο και ακριβό RX.

Αισθητικά το NX ξεχωρίζει με τη χαρακτηριστική μάσκα και τις έντονες ακμές του, αλλά και με το μικρό πίσω παρμπρίζ του, ενώ οι Ιάπωνες τήρησαν την υπόσχεσή τους που έλεγε πως δεν θα υπήρχαν μεγάλες διαφοροποιήσεις από την εικόνα του πρωτότυπου LF-NX.

Αντίστοιχα το εσωτερικό είναι πολυτελές, ποιοτικό και high tech, μιας και πέρα από το καινούργιο touch pad και τις οθόνες στην κεντρική κονσόλα θα διαθέτει και Head Up Display. Όσο για τους χώρους του νέου Lexus των περίπου 4,50 μέτρων το γεγονός ότι η βάση του είναι το πλαίσιο του νέου Toyota RAV4 μας δίνει μια πρώτη καλή ένδειξη.

Η γκάμα των κινητήρων δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει ευθύς εξαρχής –οι πωλήσεις του μικρού SUV της Lexus θα ξεκινήσουν προς το τέλος του έτους- μια υβριδική έκδοση, την ΝΧ 300h, με έναν τετρακύλινδρο βενζίνης 2.500 κυβικών και έναν ηλεκτροκινητήρα και συνδυαστική ισχύ 303 ίππων.

Μέσα στο 2015 θα προστεθούν τόσο η NX 200t, με τον πρώτο turbo 2.000 κυβικών της ιαπωνικής εταιρείας, όσο και η ΝΧ 200, που θα κινείται από την ατμοσφαιρική έκδοση του ίδιου συνόλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ