Μετά την έξοδο στις αγορές στόχος η ανάπτυξη: Οι οκτώ βασικοί άξονες που θα στηριχθεί η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Μετά την έξοδο στις αγορές στόχος η ανάπτυξη: Οι οκτώ βασικοί άξονες που θα στηριχθεί η κυβέρνηση

Μετά την έξοδο στις αγορές στόχος η ανάπτυξη: Οι οκτώ βασικοί άξονες που θα στηρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα επόμενα βήματα καλείται να προετοιμάσει η κυβέρνηση έπειτα και από την επίσημη έξοδο στις αγορές η οποία ολοκληρώνεται και τυπικά την Πέμπτη με την έκδοση του ομολόγου.Ηδη στο οικονομικό επιτελείο και το Μαξίμου επικρατεί ικανοποίηση από την ανταπόκριση που έδειξαν οι επενδυτές στην κίνηση της Ελλάδας, καθώς, οι προσφορές έχουν ήδη φθάσει τα 16 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η Ελλάδα ζητάει 2,5 - 3 δισ., ενώ οι πιο αισιόδοξοι αναφέρουν ότι μέχρι αύριο μπορεί να ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ.

Σαμαράς και Βενιζέλος στο Μαξίμου ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα

Μέσα σε αυτό το, ελαφρώς πανηγυρικό κλίμα, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Πέμπτης.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί προφανώς η επιτυχημένη, όπως όλα δείχνουν, έξοδος της χώρας στις αγορές, οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και η επικείμενη επίσκεψη της Ανγκελας Μέρκελ.

Σημειωτέον, ότι η ελληνική κυβέρνηση, στην παρούσα φάση παίρνει μια σημαντική ανάσα μετά τους τριγμούς που προήλθαν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και, κυρίως, την υπόθεση Μπαλτάκου.

Επόμενος στόχος η ανάκαμψη

Το επόμενο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να μετατρέψει την υπό εξέλιξη σταθεροποίηση σε δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

Σε αυτό το κομμάτι στάθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος, μιλώντας στην Ημερίδα «Επιμελώς -Επιχειρείν», παρουσίασε τους οκτώ άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η ανάκαμψη το 2014, αλλά και η βιώσιμη ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια.

Οι οκτώ άξονες στους οποίους θα βασιστεί η κυβέρνηση είναι οι εξής:

«Η Ελλάδα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, από το 2014, θα στηριχθεί, πέρα και πάνω από «Μνημόνια», σε μια συνολική, συνεκτική, ρεαλιστική στρατηγική, συμβατή με τους στόχους της Ευρώπης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας αναλυτικά τους βασικούς άξονες αυτής της στρατηγικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ