Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές - iefimerida.gr

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ανοδική πορεία πέρασε το χρηματιστήριο του Παρισιού, έπειτα από μία έναρξη των συναλλαγών με πτώση. Η ανάκαμψη οφείλεται στο ενδιαφέρον των επενδυτών για τους τίτλους των τραπεζών, που έχασαν έδαφος κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε στις 11.00 τοπική ώρα κατά 0,79% και διαμορφώθηκε στις 3.114,18 μονάδες.

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται πλέον και το χρηματιστήριο του Μιλάνου έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης της χρηματιστηριακής αρχής Consob της απόφασης απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων. Ο δείκτης FTSE Mib ενισχύθηκε κατά 0,42% και διαμορφώθηκε στις 5.341 μονάδες.

Η ιταλική χρηματιστηριακή αρχή απαγόρευσε τις ανοικτές πωλήσεις για διάστημα 15 ημερών, "λαμβάνοντας υπ΄όψιν την έκτακτη κατάσταση των συνθηκών στην αγορά κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Αυγούστου, που χαρακτηρίσθηκαν από μία σημαντική αύξηση της αστάθειας", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Consob. Η απαγόρευση αφορά 29 τίτλους του τραπεζικού και του ασφαλιστικού τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ