Ξένα μέσα: Χαμηλότερο το κόστος δανεισμού στη σημερινή δημοπρασία έντοκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου - iefimerida.gr

Ξένα μέσα: Χαμηλότερο το κόστος δανεισμού στη σημερινή δημοπρασία έντοκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σημερινή, προγραμματισμένη δημοπρασία βραχυπρόθεσμου χρέους του ΟΔΔΗΧ, απ' όπου άντλησε 1,3 δισ. ευρώ, αναφέρονται Wall Street Journal και Guardian, υπογραμμίζοντας ότι ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές για πρώτη φορά από το 2010.

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal επισημαίνει ότι η απόδοση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων αρχίζει να σταθεροποιείται στο 6,19%, τα οποία το 2010 είχαν αγγίξει το 30%. «Οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων ζημιώθηκαν κατά 69% επί της αξίας των τίτλων τα δύο τελευταία χρόνια... αλλά τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουμε μπροστά, με τις αγορές να είναι και πάλι θετικές απέναντι στα ελληνικά ομόλογα», σχολιάζει ο Alessandro Giansanti, επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής Ανάλυσης της ING Bank.

Η αρθρογράφος επισημαίνει ότι η επικείμενη ομολογιακή έκδοση μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή από τώρα μέχρι και το τέλος Ιουνίου, αναπαράγοντας και τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ότι η χώρα δεν βιάζεται να προχωρήσει στην έκδοση ενός νέου ομολόγου πριν από το Πάσχα.

«Η Ελλάδα έκανε ένα βήμα προς την οικονομική ομαλότητα, πουλώντας βραχυπρόσθεσμο χρέος με το χαμηλότερο επιτόκιο από τότε που ξεκίνησε η κρίση», σημειώνει ο Guardian. Προσθέτει ότι υπήρξε ισχυρό ενδιαφέρον από το εξωτερικό και το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης πήγε σε ξένους επενδυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ