Στέλνουν υποβρύχιο ρομπότ στα 4.500 μέτρα βάθος μήπως και εντοπίσει το μοιραίο Boeing - iefimerida.gr

Στέλνουν υποβρύχιο ρομπότ στα 4.500 μέτρα βάθος μήπως και εντοπίσει το μοιραίο Boeing

Στέλνουν υποβρύχιο ρομπότ στα 4.500 μέτρα βάθος μήπως και εντοπίσει το μοιραίο B
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηδη πέρασε ένας μήνας από τη στιγμή που το στίγμα του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και από τότε δεν υπήρξε κανένα ίχνος του. Τώρα η οι ομάδες έρευνας, εντοπισμού και διάσωσης κάνουν μία τελευταία απόπειρα, μήπως και το εντοπίσουν στο βυθό του Ινδικού Ωκεανού με τη χρήση υποβρύχιου ρομπότ.

Το ειδικό σκάφος μπορεί να φτάσει στο βυθό και να «χαρτογραφήσει» όλα τα ηχητικά σήματα, όπως αυτά που εντόπισε κινεζικό πλοίο και κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι από μαύρο κουτί του Boeing. Το ρομπότ μπορεί να δημιουργήσει έναν «χάρτη» όλων των ηχητικών σημάτων, αλλά και να φτάσει έως το βυθό, αν χρειαστεί, που στο σημείο υπολογίζεται στα 4.500 μέτρα.

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι περιορίζουν σήμερα το εύρος των ερευνών σε περίπου 78.000 τ. χλμ., από τα 240.000 που έψαχναν έως τώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ