Φαήλος Κρανιδιώτης, ένας ακραίος στο περιβάλλον Σαμαρά που έφαγε το κεφάλι του [εικόνες] - iefimerida.gr

Φαήλος Κρανιδιώτης, ένας ακραίος στο περιβάλλον Σαμαρά που έφαγε το κεφάλι του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα του σκανδάλου που ξέσπασε με τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα Τάκη Μπαλτάκο έπεσε ο ακραίος, εκρηκτικός και απαράδεκτος σε ορισμένες απόψεις του, Φαήλος Κρανιδιώτης.

Πρόεδρος στο εθνικιστικό Δίκτυο 21
Γνωστός ως δικηγόρος του Οτσαλάν, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, γνώρισε τον κ. Σαμαρά στο Δίκτυο 21, την ίδρυση του οποίου το 1997 ο σημερινός πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει πολυσήμαντο γεγονός. Το περιθωριακό αυτό think tank, που δήλωνε ως στόχο «την πατριωτική αφύπνιση των Ελλήνων» με μπόλικες δόσεις ορθοδοξίας, έγινε γνωστό λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση Οτσαλάν.
Στελέχη του Δικτύου αρθρογραφούσαν κατά του Κώστα Καραμανλή με αφορμή τη δήλωση του μετά το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη και υπέρ της αποκατάστασης του κύρους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Πήρε γαλόνια στη ΝΔ
Ο κ. Κρανιδιώτης με τον χρόνο κατόρθωσε να δηλώνει «προσωπικός φίλος του Σαμαρά» , χωρίς να τον διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου, εξελέγη μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., κατά το συνέδριο του περασμένου Ιουνίου, όταν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είχαν δοθεί στη δημοσιότητα χωρίς σταυρούς προκαλώντας σχόλια. Ο κ. Κρανιδιώτης είχε αποτύχει στο παρελθόν να εκλεγεί στο ανώτατο όργανο του κόμματος και στη Βουλή, παρά την προνομιακή του θέση στο περιβάλλον Σαμαρά.
Μετά τη δολοφονία Φύσσα, είχε αφήσει υπονοούμενα για πάταξη της αριστερής βίας και παρά την επίσημη γραμμή κατά της Χ.Α. τον Οκτώβριο είχε δηλώσει πως δεν βρίζει εθνικιστές και πατριώτες, αλλά κρατά τις «σφαίρες» του για τους αληθινούς εχθρούς, με αποτέλεσμα μετά τις αντιδράσεις ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος να τον καλέσει στη Συγγρού για εξηγήσεις.

Το παράκανε στα social media
Λάτρης των social media ο Φαήλος Κρανιδιώτης, προκαλούσε συχνά την οργή του κόσμου, χωρίς να δείχνει να ενδιαφέρεται για τις συνέπειες.
Προ καιρού, μέσω twitter, επιτέθηκε με τραγικό τρόπο σε χρήστη ο οποίος σημείωνε πως «βία είναι ο γέρος μου που πάει στον γιατρό και βρίσκει ταμπελάκι τελείωσαν οι 10 δωρεάν επισκέψεις! Αν πεθάνει θα στον φέρω!».

Ποια ήταν η απάντηση του;

«Ευχαρίστως, αλλά πού να τον βάλουμε; Α, έχω όμως μια κούτα από τηλεόραση (ασπρόμαυρη). Αν τον διπλώσεις πριν παγώσει, θα χωράει»!

Το μακάβριο «χιούμορ» φυσικά του κ. Κρανιδιώτη προκάλεσε αντιδράσεις, που φυσικά έφτασαν μέχρι τον πρωθυπουργό.

Η σκληρή δεξιά μοιάζει στον Φαήλο Κρανιδιώτη

Πρόεδρος της οργάνωσης «Δίκτυο 21» ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ανήκει στα στελέχη της ΝΔ με σκληρή εθνικοπατριωτική γραμμή και κατά καιρούς έχει πυροδοτήσει εσωκομματικές αντιδράσεις με τις σκληρές απόψεις του και τον αιχμηρό λόγο του.
Τα'βαζε ακόμη και με το Ισλάμ!
Το απίστευτο στην περίπτωση του Κρανιδιώτη είναι ότι είχε άποψη για όλα τα θέματα και την εξέφραζε αναοιχτά, είτε αρθρογραφώντας είτε σχολιάζοντας στο διαδίκτυο.

Εβριζε ακόμη και το Ισλάμ
Μία πρωτόγνωρη και εθνικιστή επίθεση κατά του Ισλάμ εξαπέλυσε, για παράδειγμα, σε άρθρο του σχετικά με τη δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα, δηλώνοντας ξεκάθαρα την αντίθεσή του.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά το Ισλάμ, ο δικηγόρος σημείωνε ότι «το Ισλάμ είναι φασισμός, είναι ρατσισμός, είναι ασύμβατο με τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας. Η δυτική έννοια της Δημοκρατίας και της ισονομίας, δεν τους είναι μόνο άγνωστη αλλά και απεχθής. Χώρο επέκτασης μας θεωρούν και την περίοδο που διάγουμε την θεωρούν μόνο ανακωχή, γιατί γι' αυτούς "δεν υπάρχει ειρήνη με τους απίστους"».

Επίσης, σχετικά με τη δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα, ανέφερε: «Τα τζαμιά κι οι μιναρέδες τους είναι σύμβολα ισχύος για το Ισλάμ, την πλέον αναχρονιστική, επιθετική και ρατσιστική θρησκεία στον κόσμο. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», προσθέτοντας ακόμα τα εξής: «Ας μην μαγαρίσουμε μόνοι μας την πόλη που έπεσε πολεμώντας για την ελευθερία της ο Καραϊσκάκης. Στον αττικό ορίζοντα δεν υπάρχει θέση για τζαμί. Προσβάλλει την αισθητική μας, την Ιστορία μας, την Ελευθερία μας».


Ηταν δικηγόρος του Αλεξ Ρόντος!
Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν προ διμήνου στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση της αμαρτωλής ΜΚΟ που απέσπασε από το ελληνικό δημόσιο περίπου 9 εκατ. ευρώ, για την οποία εκλήθη να καταθέσει ο Άλεξ Ρόντος.

Όταν ο Άλεξ Ρόντος κλήθηκε να καταθέσει η έκπληξη των παριστάμενων ήταν μεγάλη. Ο λόγος; Ο δικηγόρος, ο οποίος τον συνόδευε δεν ήταν άλλος από τον εξ απορρήτων σύμβουλο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Φαήλο Κρανιδιώτη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από το Σεπτέμβρη του 2011 είχε καταθέσει ερώτηση για το θέμα των απορρήτων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών», είπε ο κ. Παππάς και προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει ειδική συνέντευξη Τύπου όπου κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα και τα οποία δόθηκαν στη συνέχεια και στον οικονομικό εισαγγελέα.
Όπως είπε ο κ. Παππάς «πρόκειται για πρώτου μεγέθους σκάνδαλο, καθώς κονδύλια που προβλέπονταν για τις ΜΚΟ μεταφέρονταν στις απόρρητες δαπάνες και η διαχείρισή τους ήταν πλήρως αδιαφανής». Είπε επίσης, ότι δικηγόρος του κ. Ρόντου, τότε, ήταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης. «Η υπεράσπιση δεν ήταν τυχαία, αλλά συγκεκριμένη πολιτική επιλογή».

Μερικά απαράδεκτα σχόλιά του στο διαδίκτυο:

-Μαντάμ Δούρου και μπαρμπα Θωμά, η εφαρμογή του 8ου άρθρου του ψηφίσματος των Κορυσχάδων και το σπάσιμο της συμφωνίας της Βάρκιζας ενέχουν κινδύνους. Μπορεί να σπάσετε το «γαλλικό» και εκεί στο Γράμμο να σπάσετε κανένα τακούνι.
-Ο Μάο κοτζάμ Γιανγκ Τσε διέσχισε κολυμπώντας στη Μεγάλη Πορεία και πέρασε στην επαναστατική αθανασία. Η Δούρου καθάρισε με ένα ποτηράκι.
-Σκίστηκε το αριστερό καλσόν. Όμοιως ομοίω...
-Ο μπαρμπα Θωμάς δεν φοράει καλσόν. Στις βαμβακοφυτείες ντύνονται σπορ.
-(για τη Ρ. Δούρου) Έ, όχι και κομμουνιστοσυμμορίτισσα. Έχει ταλαιπωρία αυτό. Στούντιο μόνο και βουνό από πίσω τεχνητώς, στο green box.
-Πρώτον δεν βαράμε γυναίκες. Ποτέ. Ακόμη κι αν μας προκαλούν ή επιτίθενται. Δεν κάνω πλάκα. Δεύτερον, στη Δούρου δεν πάει το wet look. Όταν δίνει συνεντεύξεις στα μεμέτια και «γλύφει» τον Ερντογάν ή μιλάει για «ανοικτά κέντρα μεταναστών» και όλα αυτά τα ψυχεδελικά που λένε οι συριζαίοι, εκτίθεται μόνη της. Είναι αρκετά αυτά για να την κάνεις «βίδες» πολιτικά. Δεν χρειάζονται μπινελίκια, φάπες ή κατάβρεγμα. Προς τι λοιπόν να της επιτρέπει κανείς να παριστάνει την «ηρωίδα»;
-(σε φίλο του που ονομάζεται Χαράλαμπος Χάρος και αναφερόμενος στην επίθεση Κασιδιάρη έγραψε «Άουσβιτς – Γλούλαγκ 1-0) Χαράλαμπε, γουστάρω πολύ το επίθετό σου! Θα μπορούσες να κάνεις τρελή καριέρα και στα δύο ως Αρχιφύλακας στρατοπέδου. Φαντάζεσαι να λένε τα μεγάφωνα «Η Δούρου/ο Κασιδιάρης στον Αρχιφύλακα Χάρο και γρήγορα»;
-Ποιο Γράμμο, κομμάντο, κανά περίπτερο να κάψουν κανενός φουκαρά.
-Μόλις μου επετέθη στη ΝΕΤ ο «μπαρμπα Θωμάς» Τατσόπουλος. Ο μον ντιέ! (για τον Τατσόπουλο) Παρακαλώ όποιος ξέρει την διεύθυνσή του να του στείλω 5 ευρώ να πάει να κουρευτεί σε Πακιστανό κουρέα για κούρεμα;
-Όποιος έχει αυπνίες του κάνω δώρο τα άπαντα του Τατσόπουλου.
-Ρε σεις το μαλλί του είναι τρέσα σαν της Κατερίνας Καινούργιου; Οι ιδέες πάντως είναι σίγουρα τρέσα. Τις πουλάνε στα Εξάρχεια. -
Τι ήταν ο καπετάν Καραφωτιάς μπροστά στον μπαρμπα Θωμά; Ένα τίποτις!
-Προς διευκρίνιση. Δεν ήμασταν μαζί σε εκπομπή. Δεν έλαχε ακόμη. Ήταν στη Νετ με άλλους και έλεγε με το γνωστό αναμαλλιασμένο ύφος για «ακραίες» απόψεις, για το Δίκτυο 21 και το όνομά μου και μου το είπανε. Ήταν ο Κυριάκος αλλά από ότι μου λένε σφύριζε κλέφτικα. Άμα συμπέσουμε με τον «μπαρμπα Θωμά», μην ανησυχείτε, θα το καταλάβετε από το καινούργιο μαλλί που θα αποκτήσει...

Πρόσφατα έκαψαν το γραφείο του

Οι απαράδεκτοι υπανιγμοί του για την Μαρία Ρεπούση:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ