«Ακατάδεχτοι» οι Κύπριοι -Το δώρο που τους έκανε ο Σουλτάνος του Ομάν και του το επιστρέφουν πίσω [εικόνα] - iefimerida.gr

«Ακατάδεχτοι» οι Κύπριοι -Το δώρο που τους έκανε ο Σουλτάνος του Ομάν και του το επιστρέφουν πίσω [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τους χάριζαν γάιδαρο και τον κοιτούσανε στα μάτια». Γάντι ταιριάζει στους Κύπριους αυτή η παροιμία, καθώς αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό το δώρο που τους κάνει ο Σουλτάνος του Ομάν: Ενα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της χώρας του, το οποίο πρόκειται να παροπλιστεί.

Πρόκειται για το περιπολικό Al Mubrukah το οποίο ναυπηγήθηκε στην Αγγλία το 1970 ως θαλαμηγός του Σουλτάνου και κατόπιν μετατροπών, το 1997, εντάχθηκε στο πολεμικό ναυτικό ως περιπολικό και εκπαιδευτικό πλοίο.

Το πλοίο έχει δύο ντιζελομηχανές και αναπτύσσει ταχύτητα 15 κόμβων αλλάκαι δύο πυροβόλα, ένα Bofors 40 χιλιοστών και ένα δίδυμο Oerlikon 20 χιλιοστών.

Αυτό που προβληματίζει τους Κυπρίους είναι η παλαιότητα του πλοίου αλλά και οι δυνατότητές του, που μάλλον δεν το καθιστούν χρήσιμο για τη Κυπριακή Εθνική Φρουρά, η οποία χρειάζεται σύγχρονα ταχύπλοα με εξοπλισμό που θα βοηθήσει στην επιτήρηση της ΑΟΖ. Ετσι, το πιθανότερο, όπως σημειώνει το protothema.gr, είναι το «δώρο» να μην γίνει δεκτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ