Το πρώτο νεκροταφείο αποκλειστικά για λεσβίες εγκαινιάζεται στο Βερολίνο - iefimerida.gr

Το πρώτο νεκροταφείο αποκλειστικά για λεσβίες εγκαινιάζεται στο Βερολίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νεκροταφείο αφιερωμένο αποκλειστικά στις ομοφυλόφιλες γυναίκες εγκαινιάστηκε χθες στη Γερμανία. Το Βερολίνο, μια πόλη που ήδη αριθμούσε αρκετά κλαμπ, μπαρ και καφέ ειδικά για λεσβίες, προσφέρει πια στις γυναίκες αυτές και μια τελευταία κατοικία όπου θα μπορούν να αναπαύονται εν ειρήνη, περιτριγυρισμένες από άλλα αγαπημένα τους πρόσωπα του ίδιου φύλου.

Το νεκροταφείο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Berliner Zeitung, βρίσκεται στη γραφική συνοικία Πρεντσλάουερ Μπεργκ, έχει έκταση 400 τ.μ και μπορεί να φιλοξενήσει έως 80 τάφους. Πίσω από το όλο εγχείρημα βρίσκεται η οργάνωση Sappho που φέρει το όνομα της αρχαίας Ελληνίδας ποιήτριας. Πρόκειται για ένα ίδρυμα με έδρα το Ανόβερο, το οποίο στηρίζει και προωθεί στεγαστικά προγράμματα ειδικά για ομοφυλόφιλες γυναίκες. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια έρευνας ώσπου να καταλήξουν σε αυτό το γραφικό, ηλικίας 200 ετών νεκροταφείο.

Παραδόξως, η προτεσταντική ενορία στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο νεκροταφείο, δεν έφερε αντιρρήσεις στην «προχωρημένη» πρόταση. «Τα νεκροταφεία μας είναι ανοιχτά σε όλους όσους αποδέχονται τους κανονισμούς λειτουργίας» δήλωσε ο Φόλκερ Γιαστρέμπσλι, εκπρόσωπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας του Βερολίνου-Βραδεμβούργου.

Φαίνεται πάντως, πως η απόφαση της εκκλησίας δεν οφείλεται μόνο στο προοδευτικό της πνεύμα, αλλά και σε καθαρά οικονομικούς λόγους. Αρκετά νεκροταφεία στη γερμανική πρωτεύουσα αδειάζουν ή υπολειτουργούν επειδή όλο και περισσότεροι κάτοικοι προτιμούν την καύση από την ταφή. Το συγκεκριμένο νεκροταφείο του Πρεντσλάουερ Μπεργκ, το οποίο από χθες αποτελεί το πρώτο επίσημο κοιμητήριο ειδικά για λεσβίες στην πόλη, προοριζόταν να μετατραπεί σε συγκρότημα κατοικιών, σχέδιο που ναυάγησε ύστερα από αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

Η όλη ιστορία προκαλεί ποικίλλες αντιδράσεις. Σύμφωνα με γκάλοπ της δεξιάς, λαϊκής εφημερίδας Bild, το 80% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στο ερώτημα αν χρειάζονται ξεχωριστά κοιμητήρια για τους ομοφυλόφιλους. «Οποιος νιώθει κομμάτι της κοινωνίας, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να αποκοπεί από αυτή μετά θάνατο» απαντά στην ίδια εφημερίδα ο Στέφαν Έβερς. Εκπρόσωπος Τύπου στο τοπικό παράρτημα του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ανγκέλα Μέρκελ.

Αντίθετα, η εκπρόσωπος του κόμματος των Πράσινων Ανια Κόφμπινγκερ, βρίσκει την ιδέα «γοητευτική και ρομαντική». Οσο για την Ομοσπονδία Ομοφυλόφυλων και Λεσβιών καλωσορίζει το γεγονός με χαρά, δηλώνοντας ότι "ελπίζουμε ότι θα δούμε να ανοίγουν και σε άλλες πόλεις ανάλογα κοιμητήρια".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λεσβίες Βερολίνο νεκροταφείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ