Σάλος εναντίον της Ραχήλ Μακρή για τη μήνυση που υπέβαλε στην δημοσιογράφο του «Ελεύθερου Τύπου» - iefimerida.gr

Σάλος εναντίον της Ραχήλ Μακρή για τη μήνυση που υπέβαλε στην δημοσιογράφο του «Ελεύθερου Τύπου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου την κίνηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή να μηνύσει την δημοσιογράφο του Ελεύθερου Τύπου Δέσποινα Κονταράκη, επειδή θίχτηκε από τα όσα ανέφερε σε άρθρο γνώμης. Στο ίδιο κλίμα και η ΕΣΗΕΑ η οποία κατήγγειλε ως πρωτοφανή τη σύλληψη της δημοσιογράφου, ενώ την ίδια ώρα η εφημερίδα στην οποία εργάζεται η κυρία Κονταράκη κυκλοφορεί με εξώφυλλο «Σύλληψη σοκ δημοσιογράφου του Ε.Τ. για έκφραση γνώμης».

«Είναι απαράδεκτο για ένα πολιτικό πρόσωπο να απαντά στην κριτική δημοσιογράφων με μηνύσεις και συλλήψεις. Η λογική της κατρακύλας είναι ο πάτος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, για τις μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων από την βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. ενώ το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της αφού καταγγέλλει την σύλληψη της κυρίας Κονταράκη τονίζει ότι η μήνυση της Ραχήλ Μακρή «στρέφεται ευθέως εναντίον του δικαιώματος του δημοσιογράφου να σχολιάζει την επικαιρότητα και να ενημερώνει τον πολίτη.Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από μηνύσεις και απειλές. Αντίθετα, διακηρύσσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων, οι οποίοι επιχειρούν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους με απειλές και μηνύσεις. Οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες και θα τις καταγγείλουμε αμέσως στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων».

Το σημερινό εξώφυλλο του Ελεύθερου Τύπου:

Σάλος εναντίον της Ραχήλ Μακρή για τη μήνυση που υπέβαλε στην δημοσιογράφο του «Ελεύθερου Τύπου» | iefimerida.gr 0

Σημειώνεται ότι η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια στο ελεύθερο ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», Δέσποινα Κονταράκη, συνελήφθη για άρθρο που δημοσιεύτηκε στο φύλλο του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» στο οποίο γίνεται αναφορά σε δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, σχετικά με τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η δημοσιογράφος συνελήφθη μέσα στην εφημερίδα, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νέου Ηρακλείου χωρίς να κάνει καμιά προσπάθεια να αποφύγει το αυτόφωρο και με εντολή εισαγγελέα, μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη.

Από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι η μήνυση που έχει υποβάλει η κυρία Μακρή στρέφεται, εκτός από τους δύο δημοσιογράφους και τον εκδότη της εφημερίδας, και κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, για ανάλογο δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ