Βασίλης Καλλίδης: Ο σεφ που επισκέφθηκε 1.200 μαγαζιά στην Αθήνα και επέλεξε τα 176 καλύτερα για να τα μοιραστεί με όλους - iefimerida.gr

Βασίλης Καλλίδης: Ο σεφ που επισκέφθηκε 1.200 μαγαζιά στην Αθήνα και επέλεξε τα 176 καλύτερα για να τα μοιραστεί με όλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Bασίλης Καλλίδης είναι ένας άνθρωπος που σκανάρει μέρα νύχτα την πόλη για να ανακαλύψει το μεδούλι της γεύσης της πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο Αθενς Σπέσιαλ στο οποίο καταγράφει τα πιο αγαπημένα του μαγαζιά (σουβλατζίδικα, ζαχαροπλαστεία, μπακάλικα, ταβέρνες, εστιατόρια) στην Αθήνα. Τα οποία δεν είναι δυο, τρία, αλλά 176. Και για να τα εντοπίσει επισκέφθηκε πάνω από 1.200.

«Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Αθήνα πριν δεκατρία χρόνια, η φίλη μου η Ελένη Ψυχούλη με κόλλησε το μικρόβιο να ανακαλύπτουμε τι συμβαίνει πίσω από κάθε γειτονιά: από ένα ερειπωμένο κτήριο μέχρι και το εσωτερικό της κουζίνας στο ταβερνάκι που τρώγαμε. Όλα αυτά τα χρόνια κατέγραφα τα αγαπημένα μου μαγαζιά, στο μυαλό μου, στον υπολογιστή μου και σε άπειρα χαρτάκια. Όταν ανακοίνωσα σε φίλους και γνωστούς ότι ξεκινάω την έρευνα, ήρθαν ακόμα πιο πολλές προτάσεις και τις δοκίμασα όλες. Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος για το αποτέλεσμα που βγάλαμε με την ομάδα μου», αναφέρει ο γνωστός σεφ μιλώντας στο Popaganda.gr, τονίζοντας ότι η διαδικασία επιλογής των 176 μαγαζιών ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και ότι κράτησε πάρα πολύ καιρό.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Βασίλη Καλλίδη στο Popaganda.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ