Βάζουν ενοικιαστήριο στα Ιμαλάια -Επιχειρήσεις θα παίρνουν τις κορυφές για να τις κάνουν τουριστικό προϊόν - iefimerida.gr

Βάζουν ενοικιαστήριο στα Ιμαλάια -Επιχειρήσεις θα παίρνουν τις κορυφές για να τις κάνουν τουριστικό προϊόν

Βάζουν ενοικιαστήριο στα Ιμαλάια -Επιχειρήσεις θα παίρνουν τις κορυφές για να τι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κυκλοφοριακό» στις πλαγιές, εκατοντάδες ορειβάτες και βουνά από σκουπίδια. Η κατάσταση στο Εβερεστ προβληματίζει την κυβέρνηση του Νεπάλ, που αποφάσισε να βάλει ενοικιαστήριο στα Ιμαλάια.

Αναζητώντας έναν τρόπο για να αυξήσουν τα έσοδα της χώρας, αλλά και να αποσυμφορηθεί το Εβερεστ από τις ορδές ορειβατών που το επισκέπτονται, στο Νεπάλ αποφάσισαν να δώσουν προς ενοικίαση άλλες κορυφές των Ιμαλαΐων. Αλλωστε, η χώρα αποτελεί «σπίτι» οχτώ εκ των δέκα ψηλότερων κορυφών του κόσμου, ενώ διαθέτει και περισσότερα από 300 βουνά με υψόμετρο που ξεπερνά τα 5.000 μέτρα.

Στόχος της κυβέρνησης του Νεπάλ λοιπόν είναι κατά κύριο λόγο να ρυθμιστεί ο αυξημένος ρυθμός επισκεπτών στο Εβερεστ, οι οποίοι το έχουν μετατρέψει στην ψηλότερη χωματερή του κόσμου με τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους, όπως αναφέρουν τα «Νέα» και να τους κατευθύνουν και προς άλλες κορυφές.

Από τη στιγμή που έληξε η πολυετής ένοπλη αντιπαράθεση που μάστιζε την περιοχή η επισκεψιμότητα της ψηλότερης κορυφής του κόσμου ανέβηκε κατακόρυφα. Πέρυσι σημειώθηκε ρεκόρ αποστολών- 500 βρέθηκαν εκεί- ενώ από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο οι ορειβάτες έκαναν καθημερινά ουρά περιμένοντας τη σειρά τους.

Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση του Νεπάλ βάζει ενοικιαστήριο στις υπόλοιπες κορυφές των Ιμαλαΐων, στοχεύοντας σε επιχειρήσεις που θα τις αξιοποιήσουν ως τουριστικό προϊόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ