Θέλετε να καθυστερήσετε τις άσπρες τρίχες; Αυτά είναι τα έξι μυστικά που περνούν από το στομάχι - iefimerida.gr

Θέλετε να καθυστερήσετε τις άσπρες τρίχες; Αυτά είναι τα έξι μυστικά που περνούν από το στομάχι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι και αν είστε γύρω στα 30, κοιτάζεστε κάθε μέρα με αγωνία στον καθρέφτη για να δείτε αν τυχόν έχει εμφανιστεί καμία άσπρη τρίχα στο κεφάλι σας. Ψάχνετε μία μία τις τρίχες και με ανακούφιση διαπιστώνετε πως ακόμα ο «εφιάλτης» δεν έχει κάνει την εμφάνισή του.

Γνωρίζετε και οι ίδιοι ότι είναι ακόμη νωρίς, ωστόσο, το άγχος και το dna μπορεί να επηρεάσουν και να σπεύσουν την εμφάνιση των άσπρων τριχών. Αν θέλετε να γλιτώσετε από αυτή την αγωνία και να καθυστερήσετε τις άσπρες τρίχες υπάρχουν έξι μυστικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας. Και ποια είναι αυτά;

Οι διατροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β:

1. Μύδια

Σύμφωνα με το onmed, τα θαλασσινά είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και ιδιαίτερα τα μύδια είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12. Μία μικρή μερίδα παρέχει πάνω από το 300% της ημερήσιας ποσότητας που χρειαζόμαστε.

2. Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας έχει κακή φήμη λόγω των λιπαρών που περιέχει. Επιλέγοντας όμως το καθαρό φιλέτο και αποφεύγοντας τα αλλαντικά θα πάρουμε τόσο βιταμίνη Β όσο και πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία.

3. Τυρί

Κάθε είδος τυριού περιέχει διαφορετική περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12. Το ελβετικό τυρί και η παρμεζάνα έχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες ανά γραμμάριο.

4. Γιαούρτι

Μία μερίδα γιαούρτι μάς παρέχει περίπου το 25% της ημερήσιας ποσότητας Β12 που χρειαζόμαστε.

5. Δημητριακά ολικής άλεσης

Αρκετά δημητριακά που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών. Συνδυάστε τα δημητριακά με μία κούπα γάλα για να πάρετε επιπλέον 20% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας σε Β12.

6. Σολομός

Είτε καπνιστός είτε σε σούσι είτε φιλέτο, ο σολομός είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό και θρεπτικό ψάρι. Περιέχει περισσότερη ποσότητα βιταμίνης Β12 απ' ότι ο τόνος ή ο μπακαλιάρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ