Eκανε πίσω τελικά ο Ερντογάν: Hρε την απαγόρευση του twitter -Ελεύθερα και πάλι τα «τιτιβίσματα» στην Τουρκία - iefimerida.gr

Eκανε πίσω τελικά ο Ερντογάν: Hρε την απαγόρευση του twitter -Ελεύθερα και πάλι τα «τιτιβίσματα» στην Τουρκία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άρση της απαγόρευσης του twitter στην Τουρκία ανακοίνωσε αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό το κλείσιμο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Με την απόφασή του, που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε ομόφωνα ότι η απαγόρευση συνιστά παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και έδωσε εντολή για την άμεση άρση της.

Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία είναι δεσμευτική για την τουρκική Αρχή Τηλεπικοινωνιών (TIB) δημοσιεύτηκε το πρωί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η TIB απέκλεισε την πρόσβαση στο Twitter τη νύχτα της 20ής προς 21η Μαρτίου, με εντολή του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως αντίμετρο στο μπαράζ αποκαλύψεων σκανδάλων διαφθοράς μέσω του διαδικτύου και κυρίως των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το Youtube .

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις φίμωσης μέσων, όπως για παράδειγμα το Youtube, το οποίο επίσης επιχείρησε να κλείσει ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ