Kυβέρνηση: Προσωπικές οι απόψεις Μπαλτάκου -Αστειότητες τα περί ακροδεξιών θυλάκων - iefimerida.gr

Kυβέρνηση: Προσωπικές οι απόψεις Μπαλτάκου -Αστειότητες τα περί ακροδεξιών θυλάκων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για προσωπικές απόψεις του Τάκη Μπαλτάκου, καθώς και για «αστειότητες» περί στημένης δικαιοσύνης και ακροδεξιών «θυλάκων» στη ΝΔ, κάνουν λόγο οι υπουργοί, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα στο βίντεο με τον Κασιδιάρη.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα, ήδη, με έγγραφό της, ζήτησε από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.Ταυτόχρονα, εν μέσω των αντιδράσεων ο Τάκης Μπαλτάκος κλήθηκε να καταθέσει την προσεχή Τρίτη για την υπόθεση του βίντεο.

Αδωνις: Το βίντεο είναι η απόλυτη δικαίωση Σαμαρά


«Το βίντεο αποτελεί απόλυτη δικαίωση του Σαμαρά... πολιτική ουσία στο ζήτημα δεν υφίσταται. Ο Κασιδιάρης έσπευσε να βγάλει το βίντεο τώρα για να σώσει το τομάρι του, και όχι τον αρχηγό του. Δεν έβγαλε στη δημοσιότητα το βίντεο την περασμένη Κυριακή (σ.σ κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου) για να υπερασπιστεί τις αντιμνημονιακές του θέσεις» τόνισε στον Σκάι ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σιχαινόμαστε τη Χρυσή Αυγή
«Είχα δει τον Μπαλτάκο να μιλάει πολλές φορές με τους Χρυσαυγίτες στη Βουλή. Θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να ασκηθεί δίωξη στην ΧΑ, και ότι θα βλάψει αυτό την κυβέρνηση. Εγώ τού είχα πει ότι αυτό δεν αφορά την κυβέρνηση είναι θέμα της Δικαιοσύνης» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ δεν συνεργάστηκε με τη ΧΑ, ούτε, είχαμε, ούτε έχουμε ούτε μπορεί να έχουμε καμία σχέση με τη ΧΑ. Τους σιχαινόμαστε» επεσήμανε.
Παράλληλα, μιλώντας στον Ant1, χαρακτήρισε ως τρομακτικό ολίσθημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ζητεί την παραίτηση των κ. Αθανασίου και Δένδια. «Τότε υιοθετεί ως αληθή όσα λεει ο Μπαλτάκος και οι Χρυσαυγίτες είναι ήρωες της Δημοκρατίας» σημείωσε.

Διεκπεραιωτικό ρόλο είχε ο Μπαλτάκος

«Δεν ήταν υπουργός γγ. της κυβέρνησης, διεκπεραιωτικό οργανωτικό ρόλο είχε, συντόνιζε με την έννοια τη γραφειοκρατική. Έλυνε πάρα πολλά προβλήματα, δυστυχώς εξέθεσε τον εαυτό του... Θέλει να κάνει τον καλό στον Κασιδιάρη δεν σημαίνει ότι τα εννοεί κιόλας. Είναι μια ιδιωτική συζήτηση. Ήθελε να είναι συμπαθής στον Κασιδιάρη» παρατήρησε.
Για τη στάση του γιου του Παναγιώτη Μπαλτάκου, που την Τετάρτη εισέβαλε στα γραφεία της ΧΑ και χειροδίκησε κατά βουλευτών της, ο υπουργός δήλωσε στο Mega ότι «ως πατέρας συγκινήθηκα από την πράξη του υιού Μπαλτάκου... ήθελε να προασπιστεί τον πατέρα του... καταδικάζω τη βία, αλλά τις πράξεις των ανθρώπων τις κρίνουμε πάντα ανθρώπινα, ήταν μια ανθρώπινη στιγμή. Οι χρυσαυγίτες το έπαιζαν και μάγκες και λένε και οι ίδιοι ότι πιστεύουν στη βία. Είναι ένα παιδί που βλέπει τον πατέρα του να καταστρέφεται και χάνει τον έλεγχο...».

Αθανασίου: Δεν υπήρξε καμμία παρέμβαση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου δήλωσε ότι «πρόκειται για αστειότητες ότι "στήνονται" η Δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί» και όπως είπε συνάντησε τον κ. Μπαλτάκο μετά τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη και του ζήτησε εξηγήσεις.
«Μου είπε (ο Τ. Μπαλτάκος) ότι "ήταν μια συζήτηση... που ήρθε δήθεν να μου πει ότι αδικείται (σσ. ο Ηλ. Κασιδιάρης) και εγώ προσπάθησα να τον αποφύγω"» ανέφερε ο υπουργός στον Ant1. «Η ουσία είναι ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση του Μπαλτάκου σε μένα και από μένα σε δικαστές. Αν είχα παρέμβει, γιατί δεν προφυλακίστηκε ο Κασιδιάρης; Ο Κασιδιάρης είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει» σημείωσε ο κ. Αθανασίου.
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε την παραίτησή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα την παραίτηση. Ο Τσίπρας να κοιτάξει τα δικά του.Είναι σε δεινή θέση».
Κατέληξε δε, επαναλαμβάνοντας: «Τα θέματα είναι απλά, έγιναν τα αδικήματα ή όχι; Συνωμότησε όλος ο κόσμος, όλοι οι μάρτυρες εναντίον της Χρυσής Αυγής; Προφανώς, όχι».

Μιχελάκης: Προσωπικές απόψεις του Μπαλτάκου

Τη ΝΔ από τη Χρυσή Αυγή διαχώρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης απορρίπτοντας τις αιτιάσεις για ακροδεξιούς «θύλακες» στο κόμμα.
Όπως ανέφερε στο Mega ο Γιάννης Μιχελάκης, τα γεγονότα δείχνουν ότι στελέχη της ΧΑ είναι στη φυλακή και οι διωκτικές αρχές βρίσκονται στη μέση μιας έρευνας.
«Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα γεγονότα από τις προσωπικές απόψεις του καθενός. Τα γεγονότα είναι ότι, αυτή τη στιγμή, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται υπό κατηγορία, κάποιοι είναι υπό κατηγορία προφυλακισμένοι, κάποιοι είναι υπό κατηγορία εκτός, υπάρχουν συγκεκριμένοι φάκελοι οι οποίοι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές εξακολουθούν και κάνουν μια έρευνα που δεν έχει ολοκληρωθεί» ανέφερε.

Αστειότητες
Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε αστείες τις όποιες ιστορίες για «θύλακες» εντός της ΝΔ, λέγοντας: «Ύστερα από κάποια γεγονότα που συνέβησαν, ειδικά μετά την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όλες οι υποθέσεις συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης. Η ιστορία με τη Χρυσή Αυγή πολιτικά ξεκίνησε από τη Νέα Δημοκρατία προεκλογικά, όταν κάποιοι στο πολιτικό σκηνικό δεν ήξεραν τη λέξη Χρυσή Αυγή, δεν έβγαινε από το στόμα τους η παραμικρή λέξη γιατί θεωρούσαν ότι είναι μία υπόθεση η οποία κάνει προεκλογικά -πριν από τις εκλογές του 2012- ζημιά στη ΝΔ. Οι προσπάθειες που γίνονται να πουν για τη ΝΔ και δήθεν θύλακες κλπ., είναι αστείες ιστορίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ