Σακούλες με καθαρό αέρα στη Κίνα: Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο - iefimerida.gr

Σακούλες με καθαρό αέρα στη Κίνα: Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

Σακούλες με καθαρό αέρα στη Κίνα: Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει ξεπεράσει κάθε προ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γύρο των παγκοσμίων μέσων κάνουν οι φωτογραφίες από την επαρχία Ζενγκσου της Κίνας όπου στην κεντρική πλατεία της έχουν στηθεί μάσκες και σακούλες με καθαρό αέρα για τους περαστικούς, ως ένας πρωτότυπος τρόπος διαμαρτυρίας για τις συνθήκες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η Ζενγκσου είναι μία από τις χειρότερες πόλεις της Κίνας στο επίπεδο ατμοσφαιρικής μόλυνσης και βρίσκεται μάλιστα 10η στη λίστα της Greenpeace για τις πιο μολυσμένες πόλεις του 2013. Συγκεκριμένα ο Δείκτης Ποιότητας του Ατμοσφαιρικού Αέρα στη Ζενγκσου σημείωσε το τρομακτικό 157, όταν ακόμη και το Πεκίνο , συχνά πρωτοσέλιδο περιβαλλοντικών ειδήσεων φτάνει μόλις το 55

Η εκδήλωση ήταν μέρος της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού για το σοβαρό πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Κίνας που οργάνωσε η εταιρεία Laojun Mountain Natural Reserve Development Co.

Η εταιρεία έφερε 2.000 φιάλες και 40 σακούλες με αέρα από το Laojun Mountain το οοίο φημίζεται για το καθαρό περιβάλλον του και μάλιστα το βουνό είχε χαρακτηριστεί ως εθνικό καταφύγιο το 1997 , και βρίσκεται 120 χιλιόμετρα μακριά από την κοντινότερη πόλη Λουογιάνγκ .

« Συλλέξαμε 2.000 φιάλες αέρα από το She Shen Ya ( ένα βράχο στο βουνό Laojun ) στις αρχές του περασμένου μήνα, και τις δώσαμε σε πολλαπλές τοποθεσίες ως μια εκστρατεία μάρκετινγκ και προώθησης του τουρισμού .Εξαντλήθηκε το απόθεμα μέσα σε 20 λεπτά» εξηγεί στο CNN ο Κουραμ Ζανγκ, υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ