Τα ενοχλητικά «τικ» που κάνουμε δεν είναι απολύτως αθώα -Δέκα συνήθειες που βλάπτουν την υγεία μας - iefimerida.gr

Τα ενοχλητικά «τικ» που κάνουμε δεν είναι απολύτως αθώα -Δέκα συνήθειες που βλάπτουν την υγεία μας

Ποια είναι τα ενοχλητικά «τικ» που κάνουμε- Δέκα συνήθειες που βλάπτουν την υγεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόσες φορές κυριευμένοι από το άγχος και το καθημερινό στρες, πειράξατε τα μαλλιά σας ή άθελά σας δαγκώσατε τα νύχια σας; Αυτές οι φαινομενικά «αθώες» συνήθειες, που κάνουμε καθημερινά και έχουμε την εντύπωση ότι μας «χαλαρώνουν», μπορούν να προκαλέσουν στον οργανισμό μας ακόμη και μακροχρόνια προβλήματα υγείας.Επειδή το άγχος είναι ο χειρότερος «σύμβουλος», την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μία τέτοια κατάσταση, καλό θα ήταν, να μπορέσετε να το ελέγξετε, καθώς άθελά σας κάνετε κακό στον οργανισμό σας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα 10 ενοχλητικά «τικ» που κάνουμε, σύμφωνα με το onmed:

Πειράζετε τα νύχια

Μήπως τυχαίνει να είστε από αυτούς που συνεχώς δαγκώνουν τα νύχια τους; Δυστυχώς, πρόκειται για μία ανθυγιεινή συνήθεια, καθώς όχι μόνο προκαλείτε ζημιά στα νύχια σας, αλλά και στο δέρμα στα άκρα σας. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι εύκολο να μεταφέρονται βακτήρια από το στόμα σας στα άκρα και αντίστροφα, προκαλώντας μολύνσεις.

Ασχολείστε με τα μαλλιά

Αν από συνήθεια, ασχολείστε συνέχεια με τα μαλλιά σας, καλό θα ήταν σταματήσετε να τα πειράζετε. Οι επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στο τριχωτό της κεφαλής σας είναι τοπική μόλυνση αλλά και τριχόπτωση, αφού επηρεάζεται η ρίζα της τρίχας.

Κρακ στις αρθρώσεις

Πολλοί το θεωρούν μία ανακουφιστική κίνηση που κάνουν αντανακλαστικά, προκειμένου να χαλαρώσουν τα άκρα, ο λαιμός ακόμη και η σπονδυλική στήλη. Ωστόσο, αυτό που δεν υπολογίζουμε είναι πως η «ευχαρίστηση» αυτή σταδιακά προκαλεί χαλάρωση γύρω από τους συνδέσμους και φθορά, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε αρθρίτιδα.

Αγγίζετε συνεχώς το πρόσωπό

Μία συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις και τραυματισμούς στην ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου, όπως για παράδειγμα ουλές ή σημάδια.

Τρίζετε τα δόντια

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρίζουν τα δόντια στον ύπνο τους, ωστόσο τι γίνεται στην περίπτωση που το τικ συνεχίζεται σε καθημερινή βάση; Η συνήθεια αυτή μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή της κροταφογναθικής άρθρωσης, ράγισμα ακόμη και σπάσιμο κάποιου δοντιού.

Τρώτε συνεχώς καραμέλες

Η αγαπημένη τροφή των βακτηρίων, καθώς πρόκειται για ένα σνακ που περιέχει αρκετή ποσότητα ζάχαρης και μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των δοντιών σας, ή ακόμη και καταστροφή τεχνικών μερών της οδοντοστοιχίας σας.

Δαγκώνετε εσωτερικά τα μαγουλά

Συνήθως, βασική επίπτωση από το «εσωτερικό δάγκωμα» είναι τοπικό πρήξιμο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο συγκεκριμένο σημείο, αιμορραγία ακόμη και μόνιμο τραυματισμό.

Πειράζετε τα χείλη

Αυτή η «κακή» συνήθεια είναι δυνατόν να εκθέσει τα χείλη σας στα πεπτικά ένζυμα του στόματος και στην συνέχεια να προκαλέσει αφυδάτωση, με αποτέλεσμα το ξεφλούδισμα.

Μασάτε συνέχεια τσίχλες

Το συγκεκριμένο ενοχλητικό «τικ» μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κροταφογναθική άρθρωση αλλά και δυσλειτουργίες στο πεπτικό σύστημα του οργανισμού.

Δαγκώνετε τα στυλό

Η συγκεκριμένη συνήθεια είναι μία πηγή παθογόνων μικροβίων και ιών. Τοποθετώντας το στυλό στο στόμα μας είναι δυνατόν να τραυματίσετε το ευαίσθητο εσωτερικό της στοματικής κοιλότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ άγχος τικ συνήθειες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ