Μαξίμου σε όσους πρσφεύγουν για αυξήσεις -αναδρομικά:Αν σας δικαιώσει το ΣτΕ το κόστος βαραίνει εσάς και όχι τον Προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Μαξίμου σε όσους πρσφεύγουν για αυξήσεις -αναδρομικά:Αν σας δικαιώσει το ΣτΕ το κόστος βαραίνει εσάς και όχι τον Προϋπολογισμό

Μαξίμου σε όσους πρσφεύγουν για αυξήσεις -αναδρομικά:Αν σας δικαιώσει το ΣτΕ το
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Σαφές μήνυμα στις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, που προσφεύγουν και δικαιώνονται από το Συμβούλιο της Επικρατείας, έστειλε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας ότι το βάρος δεν θα το σηκώσει ο Προϋπολογισμός αλλά όσοι προσφεύγουν!

«Εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, το κόστος που θα προκύψει δεν θα καλυφθεί ούτε με αύξηση φόρων ούτε με μείωση δαπανών, αλλά μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι αυτό αναφέρει το επικαιροποιημένο κείμενο του Μνημονίου που συμφωνήθηκε με την Τρόικα, με φόντο τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Μισθοδικείου και του ΣτΕ, που δικαίωσαν δικαστικούς, ένστολους και πανεπιστημιακούς.

Όπως παρατήρησε ο εν λόγω αξιωματούχος, πρόκειται ουσιαστικά για το πορτογαλικό μοντέλο, αφού και στη χώρα της Ιβηρικής που βρίσκεται σε πρόγραμμα και υπήρξαν ανάλογες αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων, το βάρος της εφαρμογής αυτών των αποφάσεων το σήκωσαν οι ίδιοι οι προσφεύγοντες.

Ειδικά όσον αφορά στους ένστολους, μόνο για τα αναδρομικά υπολογίζεται ότι το κόστος ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ, ενώ κάτι λιγότερο απαιτείται σε ετήσια βάση για την αναπροσαρμογή των αποδοχών στα προ περικοπών επίπεδα. Στη περίπτωση που η κυβέρνηση επιλέξει να αποθέσει αυτό το "βάρος" στους ενστόλους, τότε θα πρέπει να ξαναβγάλει από το συρτάρι τα σχέδια για το νέο μισθολόγιο των ενστόλων, που προβλέπει αναπροσαρμογή των βασικών μισθών, με αλλαγές στους εσωτερικούς συντελεστές.

Ωστόσο, μόλις το περασμένο καλοκαίρι επέλεξε η κυβέρνηση να "παγώσει" αυτό το σχέδιο και να βρει ισοδύναμα μέτρα, προωθώντας την χρονική επέκταση της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ