Τι κοινό έχουν ο Τάκης Μπαλτάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης [βίντεο] - iefimerida.gr

Τι κοινό έχουν ο Τάκης Μπαλτάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι είναι αυτό που ενώνει τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο με τον Ηλία Κασιδιάρη, εκτός φυσικά από την κοινή καταγωγή τους; Τους συνδέει η λατρεία ενός σκοτεινού και δολοφονικού εθίμου της αρχαίας Σπάρτης. Ένα έθιμο για το οποίο ο κ. Μπαλτάκος γράφει βιβλία και ο ναζί βουλευτής το «διδάσκει» στα μέλη της Χ.Α.


«Και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως» εξηγούσε στο ακροατήριό του ο Ηλ. Κασιδιάρης σε εκδήλωση της Χ.Α. στις Θερμοπύλες τον Ιούλιο του 2008.

Ο ιδεολογικός καθοδηγητής της «μικρής» ακόμη τότε Χ.Α. έδινε το στίγμα της δράσης που λίγα χρόνια αργότερα θα εφαρμοζόταν από τα τάγματα εφόδου της οργάνωσης. Μόνο που η σύγχρονη κρυπτεία δεν θα είχε θύματα κάποιους «δυνατούς και θαρραλέους είλωτες», όπως γράφει ο Πλούταρχος, αλλά μετανάστες και αριστερούς.

Η κρυπτεία που τόσο θαύμασε μέσα από το συγγραφικό του έργο ο γραμματέας της κυβέρνησης πήρε σάρκα και οστά τα τελευταία χρόνια από ρατσιστές μαχαιροβγάλτες που μέσα στο απόλυτο σκότος έσπερναν τον τρόμο με τις «ακονισμένες ξιφολόγχες» του Ν. Μιχαλολιάκου.


Δύο αποσπάσματα αποτελούν τις βασικές μας πηγές από την αρχαία γραμματεία για τη σπαρτιατική κρυπτεία. Ένα απόσπασμα από τους «Νόμους» του Πλάτωνα και το κεφάλαιο 28 από τον «Λυκούργο» του Πλουτάρχου όπου μας πληροφορεί ότι οι πλέον εκλεκτοί από τους νέους Σπαρτιάτες, στο πλαίσιο της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης, κρύβονταν στην ύπαιθρο με ελαφρύ οπλισμό και ελάχιστη τροφή και τα βράδια έβγαιναν από τις κρυψώνες τους και δολοφονούσαν όποιον είλωτα πετύχαιναν μπροστά τους. Κατά προτίμηση σκότωναν τους πιο δυνατούς και θαρραλέους είλωτες. «Νύκτωρ δε κατιόντες εις τας οδούς των ειλώτων τον αλισκόμενον απέσφαττον. Πολλάκις δε και τους αγρούς επιπορευόμενοι τους ρωμαλεωτάτους και κρατίστους αυτών ανήρουν».
Η σύγχρονη κρυπτεία της Χ.Α., όπως αυτή αναλύεται από τον Ηλ. Κασιδιάρη, συνίσταται σε επιθέσεις και μαχαιρώματα ενάντια στους «εσωτερικούς εχθρούς», για τις οποίες αποποιούνται επισήμως όμως κάθε ευθύνη. Σε αντίθεση με τους αρχαίους Σπαρτιάτες, οι μαχαιροβγάλτες της Χ.Α. σε περίπτωση σύλληψης έμεναν συστηματικά ακάλυπτοι από τους πολιτικούς τους καθοδηγητές, οι οποίοι σε όλες τις περιπτώσεις αποποιούνταν κάθε σχέση με τον δράστη.

Χαρακτηριστική η περίπτωση Ρουπακιά, για τον οποίο εν χορώ τα στελέχη της Χ.Α. την επομένη της σύλληψής του δήλωναν πως ουδεμία σχέση είχε με το κόμμα τους. Στην ίδια λογική και ο ίδιος ο Ηλ. Κασιδιάρης, ο οποίος ενώπιον του ανακριτή δήλωσε απολογούμενος πως είχε χρησιμοποιήσει συμβολικά τις αναφορές στην κρυπτεία και την οπλική φάλαγγα.

Πόσο συμβολική όμως ήταν η ομιλία του το 2008 στις Θερμοπύλες όταν έλεγε: «Εν πλήρη ευταξία η παράταξις αυτή αναδεικνύει τον προορισμό του κινήματος. Είμαστε η ασπίδα της Σπάρτης, που καρτερικά φυλάττει το σώμα της Ελλάδος. Συνεχίζουμε τον μοναχικό μας δρόμο, υπομένοντας τις διώξεις, τις συκοφαντίες, τα συνεχή κτυπήματα των εχθρών που πληγώνουν με βαθιές χαρακιές τον όγκο της ασπίδας μας».

Την εποχή μάλιστα που ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού παρουσίαζε τη διατριβή του περί κρυπτείας, στον επίσημο ιστότοπο της Χ.Α. έκανε την εμφάνισή του κείμενο που εξηγούσε: «Απ' τα 18 μέχρι τα 20 τους χρόνια, οι νέοι ήταν υποχρεωμένοι να συμμετέχουν ενεργά στην κρυπτεία: Επίλεκτες ομάδες νεαρών Σπαρτιατών στέλνονταν στη λακωνική ύπαιθρο, με ελάχιστα εφόδια και υποτυπώδη εξοπλισμό. Περνούσαν την ημέρα σε σκοτεινά κρησφύγετα, ενώ τη νύχτα εξορμούσαν στους αγρούς και σκότωναν τους πιο ισχυρούς και επικίνδυνους για την πόλη είλωτες. Την οργάνωση και την εκτέλεση αυτών των επιχειρήσεων, καθώς και το άρτια οργανωμένο δίκτυο πληροφοριών που απαιτεί αυτή η δραστηριότητα, κάλυπτε άκρα μυστικότητα». Πηγή Αυγή

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση του Κασιδιάρη [όλόκληρο το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=hL2loK4HMxo]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ