Φουντώνουν πάλι τα σενάρια για αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών - iefimerida.gr

Φουντώνουν πάλι τα σενάρια για αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάννης Στουρναρας ερωτήθηκε και για το αν ενδιαφέρεται για τη θέση του Διοικητή της ΤτΕ, αλλά απέφυγε επιμελώς να απαντήσει ευθέως, σημειώνοντας ότι αυτό είναι θέμα του Πρωθυπουργού και της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει πως είναι έτοιμος να φύγει από το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας πως έχει κλείσει τον κύκλο του εκεί.

«Θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών. Ως χώρα βγήκαμε από τον τάφο. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι» είπε ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ενώ κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του ανέφερε πως: «Το διάστημα αυτό κινηθήκαμε πολλές φορές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά τα καταφέραμε. Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο χειρότερος της ζωής μου».

Τι είπε στη συνέντευξή του στο Ecofin

Στη περαιτέρω μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών θα οδηγήσει η αξιοποίηση των αδιάθετων κεφαλαίων του ΤΧΣ, καθώς όπως διευκρίνισε ο κ. Στουρνάρας στη συνέντευξη με την οποία έκλεισε το Ecofin, αυτά τα 11 δις θα πάνε για την απομείωση του Χρέους εφόσον καλυφθούν οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών με ιδιωτικά κεφάλαια.

Αυτά τα κεφάλαια παραμένουν δεσμευμένα στο ΤΧΣ έως ότου ολοκληρωθούν τα ευρωπαϊκά stress tests, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι δεν αναμένονται εξελίξεις νωρίτερα από το τέλος του έτους.

Το Βήμα είχε προβλέψει ότι θα φύγει από το ΥΠΟΙΚ

Σε ένα άρθρο το οποίο υπέγραφε ο «Ειδικός Συνεργάτης» το Βήμα έκανε προβλέψεις πριν από 2,5 μήνες για την αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα:

«Κατά τα φαινόμενα ο πρωθυπουργός έχει προκρίνει το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον σύμβουλό του Σταύρο Παπασταύρου, οποίος ήδη συνοδεύει εδώ και καιρό τον κ. Στουρνάρα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Είναι ακριβές επίσης ότι ο κ. Στουρνάρας διατηρεί τις καλύτερες των εντυπώσεων από τη συνεργασία μαζί του, τόσο με τους ευρωπαίους, όσο και με την τρόικα.
Με άλλα λόγια ο κ. Παπασταύρου προπονείται εδώ και καιρό για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και απολαμβάνει πέραν της εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά και αυτή του κ. Στουρνάρα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν είναι ή καλύτερα αν θα γίνει αποδεκτός από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο κι αν η ύπαρξη του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ θα υπονομεύσει την τοποθέτησή του στη θέση του υπουργού Οικονομικών».


Στο δημοσίευμα αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ με την εξής ανακοίνωση:


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με δημοσιεύματα που φέρουν τον Υπουργό Οικονομικών να διαδέχεται τον Διοικητή της ΤτΕ το Μάιο
.............................................
Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δημοσιεύματα που φέρουν τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα να διαδέχεται τον Διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβοπουλο το Μάιο, δήλωσε τα εξής :
Δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση ή άμεση ή έμμεση αναφορά σε παρόμοιο ζήτημα μεταξύ των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση, που κινείται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, σέβεται πλήρως το θεσμικό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας και του Διοικητή της .
Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2014

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ