Ο ήλιος μας καίει περισσότερο την Ανοιξη: Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό - iefimerida.gr

Ο ήλιος μας καίει περισσότερο την Ανοιξη: Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό

Ο Ηλιος μας καίει περισσότερο την Ανοιξη: Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο αντηλιακ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ηλιος την Ανοιξη μπορεί να αποτελέσει άσχημη παγίδα για το δέρμα μας, το οποίο εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες. Γι' αυτό ειδικά αυτή την εποχή, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ειδικό αντηλιακό.

Τα μέρη του σώματος μας που μέχρι πρότινος ήταν σκεπασμένα με χοντρά πουλόβερ και μπουφάν και έχουν χαμηλή συγκέντρωση μελανίνης, τώρα με την άνοδο της θερμοκρασίας εκτίθενται ξανά στην ηλιακή ακτινοβολία, ωστόσο αυτή η έκθεση πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Πώς όμως να επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό για το δέρμα μας;
Αρχικά κοιτάμε το μπουκάλι για το δείκτης προστασίας SPF από την ακτινοβολία UVA και UVB. Το 6 είναι ο μικρότερος δείκτης και καλό είναι να αποφεύγεται. Μέτρια προστασία προσφέρουν οι δείκτες από 15 έως 25, ενώ από 30 μέχρι 50 προσφέρουν υψηλή προστασία. Τα ανοιχτόχρωμα δέρματα με χαμηλότερη δυνατότητα παραγωγής μελανίνης ωστόσο πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιούν αντηλιακά με δείκτη υψηλής προστασίας.

Σημαντικό είναι επίσης το αντηλιακό που θα επιλέξετε να είναι δερματολογικά ελεγμένο και υποαλεργικό και επίσης να είναι ανθεκτικό στο νερό και στον ιδρώτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ